Η μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο: Σημείο “μηδέν” της Δυτικής Όχθης

1098
φυλακή

Εκτός από τη Γάζα, ακόμα μια ανοικτή φυλακή βρίσκεται στην Παλαιστίνη.

Εδώ είναι το σημείο όπου ένας Παλαιστίνιος της Δυτικής Όχθης πρέπει να περάσει κάθε φορά που προσπαθεί να βγει από το σπίτι του.

Η πολιορκία που διαρκεί περισσότερο από μια δεκαετία!

Η Γάζα έχει, δικαίως,  κηρυχθεί η μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο. Υπάρχει όμως και μια άλλη παρόμοια φυλακή στην Παλαιστίνη, η οποία είναι λιγότερο γνωστή.  Εκεί οι Παλαιστίνιοι υποφέρουν από μια διαφορετική πολιορκία, αδήλωτη και έμμεση: η Δυτική Όχθη.

Κάθε Παλαιστίνιος που κατοικεί εκεί και έχει επίσημα έγγραφα Παλαιστινιακής ταυτότητας, είναι φυλακισμένος στο σπίτι του. Δεν υφίσταται ο όρος “ελεύθερη διακίνηση”   για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, εξαιτίας μιας πληθώρας πολιτικών – επικοιστικών μέτρων που εφαρμόζει το Ισραήλ  και που αποσκοπεί στο να περιορίσει στο ελάχιστο την κυκλοφορία των πολιτών. Η κατάσταση είναι σίγουρα συγκλονιστική αλλά, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν άγνοια και ειδικότερα οι Ισραηλινοί  γείτονες…

Η κυκλοφορία των πολιτών και η ζωή στη Δυτική Όχθη διέπονται από τις ιδιοτροπίες του Ισραηλινού Συστήματος Ασφαλείας, που έχει δημιουργήσει εκατοντάδες σημεία ελέγχου, πύλες, τεχνητά εμπόδια, απαγορευμένους και χωριστούς δρόμους και βεβαίως το διαχωριστικό τείχος των 700 χιλιομέτρων, όπως το ονομάζουν οι Ισραηλινοί, ή το Τείχος του Απαρτχάιντ, όπως το αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας