Η ΛΑ.Ε με τον Δ. Στρατούλη στο σύλλογο Νέων Ελλήνων Διαβητικών

1489
νέων

Ο Δ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε, παραβρέθηκε στην εκδήλωση των εγκαινίων των νέων γραφείων και της κοπής πίτας του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ).

Ο Δημήτρης Στρατούλης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό στην πολυπληθή κοινότητα των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη εξαιτίας των εργαστηριακών εξετάσεων που ζητούνται από τα ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση και αξιολόγηση της αναπηρίας τους, σύμφωνα με τον νέο αναθεωρημένο Ενιαίο Πίνακα Πιστοποίησης και Αξιολόγησης της Αναπηρίας.

Κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαίτηση από τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη να καταθέτουν στα ΚΕΠΑ εξετάσεις όπως “τίτλος αντισωμάτων” και “C-πετπίδιο μετά από δοκιμασία γλυκαγόνης”, για τις οποίες υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός εκ μέρους της επιστημονικής κοινότητας, είναι πανάκριβες, δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία τους.

Δήλωσε τη συμπαράστασή του στις προσπάθειές του συλλόγου να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, και κάλεσε τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη να συντονίσουν τον αγώνα τους με τ’ άλλα ΑμεΑ και συνολικά με το Αναπηρικό Κίνημα για να αποτρέψουν περικοπή των προνοιακών επιδομάτων τους στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης και για την ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας που οδηγούν ιδιαίτερα τα ΑμεΑ σε οικονομική εξαθλίωση και απελπισία.

28511381_10211880775523760_569741594

νέων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας