Νέο δικαστικό σκάνδαλο: Όλοι αθώοι για τις χρηματιστηριακές φούσκες του 1999!

3417

Με μια προκλητική απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αθώωσε τους 36 κατηγορουμένους, ακριβώς 19 χρόνια μετά το θυελλώδες ξέσπασμα του  χρηματιστηριακού σκανδάλου του 1999. Δημιουργώντας ένα νέο σκάνδαλο που προστίθεται στα τόσα και τόσα που χαρακτηρίζουν τον βίο και την πολιτεία της ελληνικής Δικαιοσύνης, ιδιαίτερα κατά τα μνημονιακά χρόνια. 

 Κατηγορούμενοι ήταν γνωστοί χρηματιστές, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιριών και μεσάζοντες και αθωώθηκαν στο σύνολό τος. Μεταξύ αυτών, ο χρηματιστής Παναγιώτης Κονταλέξης, μέλη της οικογένειας Στέγγου από την εταιρία Τεχνική Ολυμπιακή, ο Ηλίας Μπογδάνος της Active Επενδυτικής, ο Παναγιώτης Πανούσης μέτοχος της Αττικάτ, και ο Σπύρος Τασόγλου της ομώνυμης εισηγμένης εταιρίας.

Είναι η δεύτερη φορά που οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση απαλλάσσονται. Είχε προηγηθεί μια πρώτη αθώωση τους, ωστόσο μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από τον Άρειο Πάγο, η υπόθεση εκδικάστηκε και πάλι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Άρειος Πάγος είχε αναιρέσει την πρώτη αθωωτική απόφαση, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας