Η γαλλική κυβέρνηση επιβάλλει έκτακτα δικτατορικά μέτρα ενάντια στα «κίτρινα γιλέκα»

1482
γαλλία

Δικτατορικά μέτρα με στόχο κυρίως όσους οργανώνουν μη εγκεκριμένες διαδηλώσεις προτίθεται να λάβει η γαλλική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, στον απόηχο και των τελευταίων μεγάλων διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων», το περασμένο Σάββατο (05/01).

Στα νέα μέτρα που εξετάζει η γαλλική κυβέρνηση περιλαμβάνεται η απαγόρευση της μάσκας ή οποιουδήποτε άλλου μέσου που κρύβει το πρόσωπο. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Φιλίπ, 80.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας θα αναπτυχθούν στην γαλλική επικράτεια εν όψει του νέου κύματος διαδηλώσεων, με εντολές για άσκηση βίας, αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις.

Στις διαδηλώσεις που έγιναν το περασμένο Σάββατο (05/01), κατά την «όγδοη πράξη» των «κίτρινων γιλέκων», σημειώθηκαν συμπλοκές των διαδηλωτών με την αστυνομία, ενώ μέλη του κινήματος εισέβαλαν στα γραφεία του κυβερνητικού εκπροσώπου Μπενζαμέν Γκριβό.

Η Γαλλία μετατρέπεται σε ένα απέραντο αστυνομικό στρατόπεδο!

Τα «κίτρινα γιλέκα» βγήκαν για πρώτη φορά στους δρόμους της γαλλικής επικράτειας στις 17 Νοεμβρίου 2018, με αφορμή την αύξηση στη φορολογία καυσίμων.

Αν και έγινε απόπειρα να καταλαγιαστεί το κίνημα με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (ακύρωση της φορολογίας στα καύσιμα, υποτιθέμενη αύξηση του κατώτερου μισθού και φοροαπαλλαγές για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα), το κίνημα φαίνεται πως δυναμώνει περισσότερο, μετά και τις διαδηλώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η αρχική δυσαρέσκεια για έναν φόρο πήρε γρήγορα τη μορφή μίας γενικευμένης οργής απέναντι στην πολιτική του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο οι διαδηλωτές αποκαλούν «πρόεδρο των πλουσίων» και τον κατηγορούν ότι μεριμνά για την ελίτ των μεγάλων πόλεων.

«Όσοι αμφισβητούν τους θεσμούς μας δεν θα έχουν τον τελευταίο λόγο», δήλωσε με νόημα ο Γάλλος πρωθυπουργός μιλώντας στο γαλλικό κανάλι TF1. Μία πρώτη απόδειξη των προθέσεων της γαλλικής κυβέρνησης ήταν η τρομοκρατική σύλληψη, την περασμένη εβδομάδα, του Ερίκ Ντρουέ, εκ των ηγετών του κινήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας