ΗΠΑ: Συνέλαβαν επτάχρονη μετανάστρια και πέθανε από αφυδάτωση και εξάντληση

1520
επτάχρονη

Επτάχρονη από τη Γουατεμάλα, που είχε τεθεί υπό κράτηση από τη συνοριοφρουρά των ΗΠΑ,  πέθανε από αφυδάτωση και εξάντληση. Τη συγκλονιστική είδηση δημοσίευσε η Washington Post και επιβεβαιώθηκε επισήμως. 

Στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι η ίδια και ο πατέρας της τέθηκαν υπό κράτηση από Αμερικανούς συνοριοφρουρούς πριν μία εβδομάδα, ενώ ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα 160 και πλέον μεταναστών που παραδόθηκαν στις αμερικανικές αρχές στο Λόρντσμπεργκ, στο Νέο Μεξικό.

Η επτάχρονη «δεν είχε φάει ούτε είχε πιει νερό για αρκετές ημέρες» και άρχισε να έχει σπασμούς την επομένη νωρίς το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων, η οποία εστάλη στην εφημερίδα.

Καταβλήθηκαν αγωνιώδεις προσπάθειες από γιατρούς για να σωθεί το παιδί, αλλά «δεν ανένηψε» και «υπέκυψε» σε νοσοκομείο στο Ελ Πάσο.

Οι άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων «έκαναν κάθε ενέργεια που μπορούσε να γίνει για να σωθεί η ζωή του παιδιού υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες», δήλωσε στην εφημερίδα, εντελώς προκλητικά, ο εκπρόσωπος της συνοριοφρουράς, Άντριου Μίχαν.

Η υπεύθυνη για τη συνοριοφυλακή, υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν, θα προσέλθει ενώπιον της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων την επόμενη εβδομάδα και ο Τζέρι Νάντλερ, κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών, τόνισε μέσω Twitter ότι «θα απαιτήσουμε απαντήσεις για αυτή την τραγωδία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας