ΣΕΒ: Ολοκλήρωση αντιλαϊκών μέτρων. Μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου

1291
σεβ

Να “λείψουν οι προεκλογικές παροχές” και να ολοκληρωθούν τα αντιλαϊκά μέτρα απαιτεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με δήλωση του προέδρου του, Θεόδωρου Φέσσα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι “δυστυχώς η οικονομία είναι καθηλωμένη σε “χαμηλή πτήση” και οι βάσεις για την ανάπτυξη δεν είναι ακόμη στέρεες. Είναι αυτονόητο ότι αυτό μας ανησυχεί, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά και τις τράπεζες”.

Όπως είπε, “το μήνυμά μας είναι σαφές: Να μην ξηλωθούν όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, να λείψουν οι προεκλογικές παροχές και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν και που είναι πολλές”.

Εν τω μεταξύ, μέσω του εβδομαδιαίου Δελτίου του, ο ΣΕΒ επαναφέρει την απαίτησή του για άμεση μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου, χαρακτηρίζοντάς την “ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας” και υποστηρίζοντας πως “οι επιχειρήσεις αποθαρρύνονται: Όσο δεν υπάρχει μια σαφής και ισχυρής εμβέλειας αναπτυξιακή και φιλοεπενδυτική πολιτική. Όσο οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές απομυζούν την επενδυτική ικμάδα των επιχειρήσεων“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας