Ερντογάν κάνει πάρτι στο Αιγαίο-Σταυρώνουν Μεγάλη Εβδομάδα την Κύπρο στη Γενεύη…

490
Ερντογάν κάνει πάρτι στο Αιγαίο

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν ο όπου γης Ελληνισμός θα εορτάζει το Ορθόδοξο Πάσχα, και εν μέσω των προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη της Ελβετίας η πολυδιαφημισμένη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Μην έχετε αμφιβολία ότι θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας…

  • Θρήσκος δεν μπορώ να πω ότι είμαι, διότι οι …«αντιπρόσωποι» του Θεού στη Γη είναι πολύ προβληματικοί (για να είμαι ευγενικός) και ασχολούνται μόνο με τα χρυσά τους άμφια. Αλλά ενόχλησε πολύ το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας δέχθηκαν εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας να λάβουν μέρος στην Πενταμερή.

Δεν σκέφθηκε ούτε ένας στη Λευκωσία και στην Αθήνα, ότι η πρόταση του Αντόνιο Γκουτέρες τους προσβάλλει; Θα τολμούσε να ζητούσε από τον Ταγίπ Ερντογάν να πράξει οτιδήποτε στη διάρκεια μίας μουσουλμανικής εορτής; Ο Γενικός Γραμματέας, ως γνωστό, κλείνει και τα Ηνωμένα Έθνη το Πάσχα των Καθολικών.

Ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας, είναι γνωστό. Ότι οδηγούμαστε σε εθνική τραγωδία το γνωρίζουμε. Το τελευταίο διάστημα ομιλώ με γνωστούς και φίλους για τις εξελίξεις. Αντί αποχαιρετισμού μου λένε πως «θα τα πούμε στο δημοψήφισμα». Αλλά, είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτρέψουν ένα δημοψήφισμα οι Βρετανοί, οι οποίοι συνεργάζονται με τους εταίρους μας, Γερμανούς και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών για να επιβάλουν την τουρκική λύση στην Κυπρο;

Διότι, αν δεν αποφασίσει ο λαός, αλλά οι διεφθαρμένοι και εκβιαζόμενοι πολιτικοί, γνωρίζετε από τώρα το αποτέλεσμα. Δεν ακούσατε τον πρόεδρο του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού, του κόμματος των «εθνικοφρόνων»; Όχι ότι είχαμε καμία αμφιβολία…

Αποδείχθηκε ο λαγός των Βρετανών. Πήγε στην Ύπατη Αρμοστεία, υπέβαλε τα σέβη του στον Βρετανό πρέσβη και πήρε τις εντολές. Ποιος έχασε την ντροπή για να την βρει ο Αβέρωφ Νεοφύτου; Δεν πάει πίσω ο γενικός γραμματέας του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ. Δημόσια πλακώνεται με τον ηγέτη της κυπριακής Δεξιάς και πίσω από τις κλειστές πόρτες συμφωνούν σε όλα. Αλλά οι ψηφοφόροι δεν μπορεί να είναι πάντα αρνιά. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου ελπίζουμε να τους καταποντίσουν.

  • Τις τελευταίες ολίγες ημέρες, ο Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του εξαπολύουν άθλιες επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, ενώ για την Κύπρο υπογραμμίζουν ότι δέχονται μόνο την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών και τίποτα άλλο. Το Αιγαίο το έχουν κάνει …σουρωτήρι! Ο Τούρκος Σουλτάνος κάνει πάρτι στο Αιγαίο. Οι άνθρωποι δεν κρύβονται από το 1960 μέχρι σήμερα.

Υπό τις συνθήκες αυτές, εν μέσω των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας, η Λευκωσία και η Αθήνα αποδέχθηκαν την Πενταμερή, που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ας ελπίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν θα δεχθούν την σταύρωση της Κύπρου. Βέβαια, αποδεχόμενοι και μόνο να συμμετέχουν σε αυτή την Πενταμερή, η οποία είναι σχεδιασμένη στα μέτρα της Τουρκίας, κάνουν ουσιαστικά μία μεγάλη και πολύ πικρή υποχώρηση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας