Εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα-Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

915
τουρισμό

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 28 Μαΐου, στις 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό.

«Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», απαιτεί το κλαδικό Συνδικάτο και προκηρύσσει στάση εργασίας στις 10 π.μ. – 2 μ.μ., προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση. Μέχρι χθες απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση είχαν πάρει τα Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Marriot», «Ζαφόλια», «Royal Olympic», «Grand Resort Lagonisi», «Hilton», «Athens Plaza», «Intercontinental», «Crowne Plaza», «Stanley», στις επισιτιστικές επιχειρήσεις «Select» και «Newrest» και στο Καζίνο Πάρνηθας.

Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως καταγγέλλουν τα Συνδικάτα, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου έχουν βρεθεί στην ανεργία, η κυβέρνηση «μπουκώνει» τους επιχειρηματίες με επιδοτήσεις μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, φοροαπαλλαγές και μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, στο όνομα της «ενίσχυσης της εργασίας». Ταυτόχρονα, το καθεστώς της αναστολής των συμβάσεων, που αναγκάζει τους εργαζόμενους να ζουν με 534 ευρώ το μήνα, παρατείνεται για τις επιχειρήσεις του κλάδου έως τον Ιούλη, ενώ όπως και στους υπόλοιπους κλάδους η γκάμα της «ευελιξίας» διευρύνεται. Οι Συλλογικές Συμβάσεις ανατρέπονται όσον αφορά τους μισθούς, το χρόνο εργασίας, την επαναπρόσληψη των εποχικών.

Τα Συνδικάτα απαιτούν: Να μην εφαρμοστούν τα απαράδεκτα μέτρα της κυβέρνησης. Να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό με βάση τις ΣΣΕ. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί. Επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας. Ακύρωση πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων. Μηδενικά δημοτικά τέλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας