Επιβεβαιώθηκε η μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη

909
τουρκικών

Επιβεβαιώνεται η τουρκική απόβαση στην Λιβύη: Ένα τουρκικό αρματαγωγό μετέφερε περίπου έναν λόχο ειδικών δυνάμεων στην Μισράτα ως προπομπό της κύριας τουρκικής δύναμης στην βορειοαφρικανική χώρα και ήδη αφίχθησαν στην Τρίπολη, προκειμένου να ασφαλίσουν το αεροδρόμιο της πόλης, αρχικά και εν συνεχεία την περιοχή όπου θα στρατοπεδεύσουν περίπου 3.000 Τούρκοι στρατιώτες

Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας ανακοίνωσε πως έφτασαν στην Λιβύη τουρκικές ειδικές δυνάμεις, οι προσευχές μας μαζί τους”.

Ο τουρκικός ενημερωτικός ιστότοπος Haber365 παρουσιάζει βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται Τούρκοι στρατιώτες να εξέρχονται αποβατικού σκάφους.

https://twitter.com/haber365/status/1214193903047499778

Και βίντεο από την υποδοχή των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη

https://twitter.com/haber365/status/1214531910543822848

Σημειώνεται ότι προχθές την άφιξη στην Τρίπολη της Λιβύης«των πρώτων Τούρκων στρατιωτικών όπως και εξοπλισμού» ανακοίνωσε η φιλοτουρκική κυβέρνηση της Τρίπολης.

Όπως αναφέρεται «οι πρώτες τουρκικές δυνάμεις απαρτίζονται από ειδικούς στην αεράμυνα και στον ηλεκτρονικό πόλεμο», αλλά ο λόχος φαίνεται να είναι πλήρως μάχιμο τμήμα και μάλιστα ξεχωρίζουν και στελέχη με όπλα ελεύθερου σκοπευτή.

Φυσικά δεν είναι οι πρώτοι: Περισσότεροι από 400 Τούρκοι στρατιωτικοί, των ειδικών δυνάμεων και του πυροβολικού βρίσκονται και έχουν αναπτυχθεί στην Τρίπολη το τελευταίο δίμηνο.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε ότι «Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικό προσωπικό για να βοηθήσει τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Türk.

«Ο στόχος των στρατιωτών μας είναι ο συντονισμός στη βάση λειτουργίας μας. Από σήμερα οι στρατιώτες μας σταδιακά μεταβαίνουν στην χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας