Επίθεση Ερντογάν στη Moody's: Ρίχνετε εμάς και ανεβάζετε την βυθισμένη Ελλάδα!

1415
ερντογάν

Την οργισμένη αντίδραση Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από τον οίκο Moody’s κατά μία βαθμίδα, καθώς με αφορμή την εξέλιξη αυτή βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας, της οποίας το αξιόχρεο αναβαθμίστηκε πρόσφατα από τον οίκο αξιολόγησης.
«Πείτε μας με ποια μέτρα και ποια σταθμά μας υποβαθμίσατε. Οι γείτονές μας έχουν καταποντιστεί, είναι εξαντλημένοι. Σας ξέρουμε καλά» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο τα κριτήρια της Moody’s και ποντάροντας, για να καλύψει τον δικό του δημαγωγικό οίστρο, στην προϊούσα αναξιοπιστία και τα παιχνίδια που παίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, τα οποία γνωρίζει πλέον όλος ο κόσμος.
Παράλληλα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής τακτικής τους, αναφέρουν ότι «η σχετική έκθεση γράφτηκε στο γραφείο του Φετουλάχ Γκιουλέν», για τον οποίο ο οίκος αξιολόγησης «τρέφει μεγάλη αγάπη», και στόχο έχει «να παραποιήσει τα στοιχεία».
Σημειώνεται πως η πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας υποβαθμίστηκε κατά μία βαθμίδα στο Ba2. «Η κυβέρνηση φαίνεται ότι συνεχίζει να είναι επικεντρωμένη στα βραχυπρόθεσμα μέτρα σε βάρος της αποτελεσματικής νομισματικής πολιτικής και της θεμελιώδους οικονομικής μεταρρύθμισης» ανέφερε ο οίκος Moody’s.
Εν μέσω ενός αρνητικού θεσμικού περιβάλλοντος, η εξωτερική θέση της Τουρκίας, το χρέος και οι ανάγκες μετακύλισης συνέχισαν να επιδεινώνονται, συμπλήρωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας