Ελληνο-γερμανική συναυλία αφιέρωμα στην Ελλάδα

971
Συναυλία

Υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου διευθυντή ορχήστρας Christoph Eschenbach, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 27 Ιουλίου συναυλία σύμπραξης δύο ορχηστρών: της «Underground Youth Orchestra» από την Αθήνα και της γερμανικής Ορχήστρας Δωματίου «Julius Stern» του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Βερολίνου (UdK-Berlin), στο ιστορικό κτίριο συναυλιών (Konzerthaus) του Βερολίνου.

Για πρώτη φορά, στην μέχρι σήμερα διαδρομή του Φεστιβάλ, θα δοθεί συναυλία με ελληνική συμμετοχή. Το ρεπερτόριο της συναυλίας είναι αφιερωμένο σε θέματα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, με αποσπάσματα από τα έργα «Τα πλάσματα του Προμηθέα», «Φαντασία για χορωδία και ορχήστρα» και «Ορφέας και Ευρυδίκη» των Ludwig van Beethoven και Christoph Willibald Gluck, αντιστοίχως, καθώς και έργα της νεώτερης ελληνικής μουσικής παραγωγής: πρόκειται για τους «Ελληνικούς Χορούς» του Νίκου Σκαλκώτα και σε παγκόσμια πρεμιέρα, τη «Σουίτα Ζορμπάς για φλάουτο και ορχήστρα», του Μίκη Θεοδωράκη στην εκδοχή του σολίστα του φλάουτου Στάθη Καραπάνου.

Νέοι μουσικοί

Στις εφετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ συμμετέχουν νέοι μουσικοί, ηλικίας 18-28 ετών με δεκαεννέα ορχήστρες προερχόμενες, από την Ελλάδα, την Πολωνία, το Ισραήλ, την Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, την Μεγάλη Βρετανία, την Κίνα, την Πορτογαλία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Καζακστάν, τη Σλοβακία και τη Χιλή. Τις συναυλίες του Φεστιβάλ “Young Euro Classic” παρακολουθούν ετησίως, περί τους 25.000 θεατές.

Κίνητρο για την αφιέρωση της συναυλίας, στην Ελλάδα, όπως δήλωσε προ μηνών, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ, κ. Willi Steul, απετέλεσε η αντίδραση για τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε η χώρα μας από τον γερμανικό Τύπο και τη γερμανική πολιτική την περίοδο της οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την ανάγκη να υπομνησθούν στο γερμανικό κοινό η σημασία της Αρχαίας Ελλάδας ως κοιτίδας της Ευρώπης του πνεύματος, της Δημοκρατίας και του Θεάτρου, καθώς και οι πρόσφατες δοκιμασίες, τις οποίες υπέμεινε ο ελληνικός λαός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας