Ελλάδα – Ιταλία ως χωροφύλακες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο του Μαυροβουνίου

1493
πρωτόκολλο

Η Ελλάδα σε αντιρωσική αποστολή.

Ο υπουργός Άμυνας του Μαυροβουνίου αναφέρει ότι οι ελληνικές και ιταλικές αεροπορικές δυνάμεις θα προστατεύουν τον εναέριο χώρο του νεότερου κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, αναφέρει σε τηλεγράφημα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.
Ο Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς δήλωσε τη Δευτέρα στην κρατική τηλεόραση του Μαυροβουνίου ότι μια τεχνική συμφωνία βρίσκεται σε συνεργασία με τα δυο γειτονικά κράτη για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου του. Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι επίσης παλιά μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο Μπόσκοβιτς λέει ότι “η αστυνόμευση του εναέριου χώρου μας είναι απολύτως η καλύτερη επιλογή για την προστασία του ουρανού μας“.
Μετά το διαχωρισμό από την ένωση με τη Σερβία το 2006, το μικροσκοπικό Μαυροβούνιο έμεινε χωρίς στρατιωτικά αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας. Έχει περίπου δώδεκα επιχειρησιακά ελικόπτερα.
Το Μαυροβούνιο εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ τον Ιούνιο του 2017 ως το 29ο μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας, παρά την ισχυρή αντίθεση της Ρωσίας, η οποία θεωρεί την Αδριατική χώρα ιστορικό σλαβικό σύμμαχο και αντιτίθεται στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας