Διαμαρτυρία με πρώτη νίκη σημασίας: Επανασύνδεσαν το ρεύμα σε άνεργες μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά, με ρύθμιση 150 δόσεων

1843
ρεύμα
Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίδεται!
Η κινητοποίηση – διαμαρτυρία ελπίδας και αξιοπρέπειας λίγων πολιτών, κυρίως γυναικών, μετά από κάλεσμα της “Κίνησης πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος” έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη στην Αθήνα, με αίτημα να επανασυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά τους, έφερε ένα πρώτο αποτέλεσμα.

Στην Χαλκοκονδύλη είχαν συγκεντρωθεί κυρίως άνεργες γυναίκες με μονογονεϊκή οικογένεια και παιδιά, ορισμένες πολύτεκνες, στις οποίες είχε κοπεί μέρες και βδομάδες το ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω αδυναμίας τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Μετά από παράσταση στην διοίκηση της ΔΕΗ του Παναγ. Λαφαζάνη που ήταν παρόν στην διαμαρτυρία και του Τάσου Καραγιώργου από την Κίνηση ενάντια στις διακοπές ρεύματος, αργά το απόγευμα η ΔΕΗ ανακοίνωσε στους διαμαρτυρόμενους ότι επανασυνδέει το ρεύμα τους και ότι προβαίνει σε ειδική ρύθμιση των οφειλών τους με 150 δόσεις.
Έτσι, το ρεύμα επανασυνδέθηκε, για παράδειγμα, στην κ. Σοφία Γκαρβέλα από τα Λιόσια, άνεργη με 35% αναπηρία, με τέσσερα παιδιά και με κίνδυνο εκπλειστηριασμού του σπιτιού της, στην κ. Χριστίνα Βέη από την Ν. Ιωνία, μακροχρόνια άνεργη με δύο παιδιά, στην κ. Βασιλική Ράλλη από το Νέο Φάληρο, μακροχρόνια άνεργη, με γιο άνεργο και κομμένο 20 μέρες το ρεύμα, στον κ. Βασ. Κατσούλας με τη σύζυγο του Κωνστ. Μακρή, από την Δραπετσώνα και οι δύο μακροχρόνια άνεργοι, που μένουν στους σεισμόπλεικτους στη Δραπετσώνα κ.α κ.α…
Οι περιπτώσεις είναι αρκετές απλώς ανασύρουμε παραδείγματα.
Φυσικά το αίτημα της διαμαρτυρίας ήταν πολύ πιο ευρύ από την επανασύνδεση του ρεύματος στις συγκεκριμένες πάμπτωχες οικογένειες που διαμαρτύρονται έξω από την ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη.
Το ηλεκτρικό ρεύμα έχει κοπεί σε πολλές χιλιάδες φτωχές οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που είναι ενταγμένες στο Κοινωνικό τιμολόγιο ή και ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά κατηγορίες.
Το αίτημα λοιπόν είναι να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε όλες αυτές τις οικογένειες και να υπάρξει μια θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας των φτωχών νοικοκυριών, πράγμα που συνιστά ευθύνη πρώτα απ’ όλα της κυβέρνησης να ασκήσει κοινωνική πολιτική και όχι τόσο της ΔΕΗ.
Ο αγώνας όμως για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος συνεχίζεται και πρέπει να συγκροτηθούν γι αυτό κινήσεις πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε κάθε γειτονιά και σε κάθε Δήμο σε όλη την Ελλάδα!
 
Στη συνέχεια παραθέτουμε το ρεπορτάζ από την χθεσινή (Δευτέρα 30/10) κινητοποίηση:

Ο ορισμός της βαρβαρότητας: Μονογονεϊκές πολύτεκνες άνεργες οικογένειες με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα

Κινητοποίηση ελπίδας και αξιοπρέπειας της “Κίνησης Πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος” έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη

Η “Κίνηση πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος”, μαζί με το “Μπλόκο” και τα “ΑΛ.ΑΝΥ.Α”, πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση ελπίδας και αξιοπρέπειας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη με αίτημα να αποκατασταθεί η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και να σταματήσει το αθρόο κόψιμο του σε νοικοκυριά ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο και ιδιαίτερα στις λεγόμενεςευάλωτες κατηγορίες νοικοκυριών και πολιτών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ευάλωτες κατηγορίες νοικοκυριών και πολιτών, στις οποίες η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα.

Συγκεκριμένα στην δράση πήραν μέρος πολλές άνεργες γυναίκες με μονογονεϊκή οικογένεια, ανήλικα παιδιά και πολύτεκνες αλλά και οικογένειες παλιών σεισμόπληκτων, στις οποίες η ανάλγητη κυβέρνηση Τσίπρα, μαζί με την ΔΕΗ, την οποία τεμαχίζει, ξεπουλάει και διαλύει, έχει κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια την επιβίωση αυτών των οικογενειών.

Στην κινητοποίηση έδωσε το παρόν και ο ΠαναγΛαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, ο οποίος μαζί με τον Τάσο Καραγιώργο από την “Κίνηση Πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος”, συναντήθηκαν, αφού ο Μαν. Παναγιωτάκης απουσίαζε στην Ν. Κορέα, με τους κ.κ Ανδριώτη, αντιπρόεδρο της ΔΕΗ και Αραβαντινό στέλεχος της ΔΕΗ και απαίτησαν να επανασυνδεθεί άμεσα, εδώ και τώρα, το ηλεκτρικό ρεύμα στις ευάλωτες οικογένειες και σε όλους όσοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό τιμολόγιο ή για διάφορους υπαρκτούς λόγους έχουν αδυναμία αποπληρωμής.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη

Ο ΠανΛαφαζάνης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναλγησίααπανθρωπιά και βαρβαρότητα από το να βλέπω γύρω μου γυναίκες άνεργες, με μονογονεϊκή οικογένεια, ανήλικα παιδιά και πολύτεκνες να ζουν σε ένα σπίτι με κομμένο βάναυσα το ηλεκτρικό ρεύμα. Δίπλα μου βρίσκεται η κ. Σοφία Γκαρβέλα από τα Νέα Λιόσια, άνεργη με 35% αναπηρία, μετέσσερα παιδιά και με κίνδυνο εκπλειστηριασμού του σπιτιού της και με κομμένο το ρεύμα πάνω από μια βδομάδα. Δίπλα μου είναι, επίσης η κ. Χριστίνα Βέη από την Ν. Ιωνία, μακροχρόνια άνεργη, με δύο παιδιά και κομμένο το ρεύμα. Πλάι μου είναι η κ. Βασιλική Ράλλη από το Νέο Φάληρο, μακροχρόνια άνεργη, με γυιό άνεργο και κομμένο 20 μέρες το ρεύμα. Μαζί είναι, επίσης, ο κ. ΒασΚατσούλας με τη σύζυγο του ΚωνστΜακρή, από την Δραπετσώνα και οι δύο μακροχρόνια άνεργοι, που μένουν στους σεισμόπλεικτους στη Δραπετσώνα και έχουν κομμένο ρεύμα πάνω από μια βδομάδα.

Οι περιπτώσεις είναι πάμπολλες απλώς ανασύρω παραδείγματα.

Αυτήν την ώρα το ρεύμα δεν το έχει κόψει μόνο η ΔΕΗ.

Το ρεύμα το κόβει μια ανάλγητη, χωρίς καμιά αρχή και αξία, κυβερνητική ομάδα τουΑλ. Τσίπρα, η οποία καταστρέφει την χώρα, συντρίβει την κοινωνία, δεν πιστεύει σε τίποτα και δεν διαθέτει κανένα άλλο πρόγραμμα παρά μόνο την δουλοπρεπή εξυπηρέτηση των πιστωτών κηδεμόνων της χώρας μας και την παραμονή στιςκαρέκλες της εξουσίας”.

βαρβαρότητας

ΑΛΑΝΥΑ1ΑΛΑΝΥΑ2 ΑΛΑΝΥΑ3

650

ΑΛΑΝΥΑ7

ΑΛΑΝΥΑ4

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας