Εκδήλωση στα γραφεία της “Χριστιανικής Δημοκρατίας” για μια Ευρώπη της Δικαιοσύνης

1273
ευρώπη
Ομιλητές: Ζερβός, Λαφαζάνης, Στενός, Μηλιαράκης, Λεοντόπουλος

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Χριστιανικής Δημοκρατίας, Ακαδημίας 78Δ, Αθήνα, την Παρασκευή 12-06-2020.

Στο πρώτο αυτό μέρος της συζήτησης που ανεβαίνει στο διαδίκτυο, μετέχουν οι εξής κατά σειρά: 

  • Συντονιστής: Κώστας Μπλάθρας, διευθυντής της εφημερίδας “Χριστιανική”, ο οποίος ξεκινά με μια σύντομη εισαγωγή, παρουσιάζει τους ομιλητές και διευθύνει τη συζήτηση.

Γιάννης Ζερβός, πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας2′.55”. Παρουσιάζει το περιεχόμενο του τόμου και τη λογική με την οποία εκδόθηκε: Ιστορικό της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης κατά το Μεσοπόλεμο- ναζιστική προσέγγιση της Γερμανίας ως υπερασπιστή της “ευρωπαϊκής ιδέας” και ενοποίησης -αντιναζιστική προσέγγιση της ενότητας των ευρωπαϊκής λαών στη βάση της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης-στάδια της δημιουργίας της ΕΟΚ/ΕΕ-συνοπτική κριτική παρουσίαση των οργάνων της- διαχρονική τοποθέτηση της Χ.Δ. από το 1980 μέχρι σήμερα στις πιο κάτω θεματικές ενότητες: Η ΕΟΚ/Ε.Ε. στην υπηρεσία της οικονομικής Ολιγαρχίας- Μνημόνια: Η λεηλασία της Ελλάδας- Αντιμνημονιακοί αγώνες και προσδοκίες του ελληνικού λαού- Η υποταγή των πολιτικών κομμάτων και το αίτημα αντίστασης της κοινωνίας-Οι αγώνες της Χ.Δ.- Αντίσταση και όραμα- Οι εκλεγμένες κυβερνήσεις να λογοδοτούν μόνο στο λαό που τις εκλέγει. Αναφέρθηκε επίσης σε επιμέρους σημεία της καταστρεπτικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής την οποία η Ε.Ε.  επιβάλλει και η “Χριστιανική” έχει αναδείξει, όπως η εκχώρηση των έτοιμων υποδομών του Δημοσίου στην διεθνή παρασιτική Ολιγαρχία, στο όνομα του “ελεύθερου ανταγωνισμού” και στην καταθλιπτική λιτότητα η οποία πλήττει και τον ίδιο το γερμανικό λαό. Ως προς τη νομισματική ενοποίηση, αναφέρθηκε στην εμπειρία της ενσωμάτωσης της Ανατολικής Γερμανίας, με “δόλωμα” το δηλητηριώδες φρούτο της πλασματικής ισοτιμίας δυτικού και ανατολικού μάρκου 1 προς 1, το οποίο είχε αποτέλεσμα τον τετραπλασιασμό του κόστους λειτουργίας της οικονομίας και την ολική καταστροφή της, η οποία συγκαλύφθηκε ως συνέπεια της συνολικής κατάρρευσης του “Υπαρκτού Σοσιαλισμού”. Η διαδικασία αυτή επαναλήφθηκε, τηρουμένων των αναλογιών, και με την εισαγωγή του Ευρώ, με παρόμοιες συνέπειες για όσες χώρες το νόμισμα αυτό ήταν ακριβό, αλλά και των Μνημονίων, αφού το ελληνικό “Υπερταμείο” έχει πηγή έμπνευσης το “Treuhandanstalt” (Τρόιχαντανσταλντ), το “Υπερταμείο” μέσω του οποίου ξεπουλήθηκε η κρατική περιουσία της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

  • Παν. Λαφαζάνης, πρ. υπουργός, πρ. πρόεδρος της ΛΑ.Ε.. 13’43”. 
  • Σήφης Στενός, μέλος της πολιτικής επιτροπής του ΑΣΚΕ, 23’51”
  • Μαν. Μηλιαράκης, επίτ. πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας.39’27”
  • Νίκος Λεοντόπουλος, μέλος της πολιτικής επιτροπής του ΑΣΚΕ 1.00′.11”

Δείτε στο βίντεο τις ομιλίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας