Εκδήλωση–έκθεση για τον Νικόλα Άσιμο με 12 εικαστικούς και 2 συναυλίες

1229
άσιμου

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται δημόσια στο κοινό το αρχείο του Νικόλα Άσιμου στο πλαίσιο μιας μεγάλης εκδήλωσης που περιλαμβάνει έκθεση 12 εικαστικών καλλιτεχνών και 2 συναυλίες

Ο εικαστικός καλλιτέχνης Φώτης Καραγεωργίου έχει αναλάβει την ευθύνη για μια μεγάλη εκδήλωση – έκθεση για τον Νικόλα Άσιμο που θα φιλοξενηθεί από τις 3 έως τις 15 Μαΐου στο Bios- Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3 στην Αθήνα).

asimos-1

Σε αυτήν την εκδήλωση θα παρουσιαστεί το αρχείο του Ασιμου, ενώ με αφορμή το αρχείο, 12 εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν και εκθέσουν έργα, στον πρώτο όροφο του κτηρίου, ενώ έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και 2 συναυλίες στις οποίες θα συμμετέχουν οι : Μανώλης Κουτσονάνος, Mode Plagal, Δημήτρης Πουλικάκος, Vasilis Giaslakiotis – Dretta, Γιώργος Μπίλλιος, με guests τους: Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Adetayo & Kabasele.

Ο Φώτης Καραγεωργίου γράφει σχετικά με την εκδήλωση: «Ο Νικόλας Άσιμος τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Μάρτη 1988, “έφυγε” για μια ατελείωτη βόλτα, κι όσο κι αν ζήτησε ( στα τελευταία σημειώματά του) από μας, …λέει χαρακτηριστικά: “παρακαλώ τους δημοσιογράφους κι άλλους έξυπνους να μην ασχοληθούν μαζί μου γιατί δεν ξέρουν’’, πολλοί πια, αφιερώνουμε χρόνο και μελάνι, γι αυτόν.

31 χρόνια μετά κι ο Νικόλας υπάρχει, μέσα από τα τραγούδια του, τη δυναμική των στίχων του, και πολλές ιστορίες γύρω απ τη ζωή του.

31 χρόνια μετά, και για πρώτη φορά , θα εκτεθεί στο κοινό το αρχείο του Νικόλα. Μακριά από ιστορίες και φήμες, παρά μόνο το ίδιο το χειρόγραφο υλικό, θα “μιλήσει” για τον Άσιμο.

(…) Το αρχείο περιλαμβάνει: χειρόγραφα του Νικόλα, γνωστά του τραγούδια-την ώρα που τα φτιάχνει, με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικοί στίχοι, ανέκδοτα τραγούδια και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του σε πολλά θέματα, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα.

Το αρχείο μου έχει παραχωρήσει για τις ανάγκες τις έκθεσης, η οικογένεια Ασημόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Νικόλα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας