Εθνική πούλησε στο 20%δάνεια 1,6δις σε fund και όχι στους δανειολήπτες!

3318
εθνική

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην πώληση 2.800 περίπου μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και πιστώσεων με ανεξόφλητο κεφάλαιο 1,6 δις και με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις, στην εταιρία Bain Capital Credit.

Η Bain Capital πρόκειται να αναθέσει την διαχείριση του χαρτoφυλακίου σε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Όπως καταλαβαίνουμε μέσω της εταιρίας αυτής θα αρχίσει η αφόρητη πίεση στους δανειολήπτες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αν αυτή δεν αποδώσει τα αναμενόμενα για την εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων, θα ακολουθήσουν ανάλγητες μαζικές κατασχέσεις και σαρωτικοί πλειστηριασμοί.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στο 21%(!) του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα γιατί η Εθνική Τράπεζα δεν προσέφερε απευθείας στους δανειολήπτες τη δυνατότητα να αγοράσουν το δάνειο τους και να το εξοφλήσουν στο 20%, πράγμα που θα επέτρεπε σε πολλούς να ανταποκριθούν και επομένως να απαλλαγούν από ένα βάρος και ένα τεράστιο άγχος;  Γιατί η Εθνική Τράπεζα πωλεί στο 20% το δάνειο σε εταιρίες-κοράκια και όχι στους δανειολήπτες, εξυπηρετώντας έτσι όχι μόνο τους ίδιους αλλά και την ελληνική οικονομία;

Δυστυχώς οι βρώμικες κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να ικανοποιήσουν το αίτημα των Τραπεζών και απαγορεύουν την διάθεση πακέτων-δανείων για αγορά στους πολίτες-δανειολήπτες.

Και να σκεφτούμε ότι πρόκειται για το 6ο πακέτο κόκκινων δανείων που μεταβιβάζει η Τράπεζα, ενώ σειρά παίρνει το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών της δανείων, το οποίο έχει ύψος 6 δις ευρώ και με το οποίο θα εκπλειστηριαστούν ανάλγητα χιλιάδες πρώτες κατοικίες.

Η Iskra επαναλαμβάνει ότι εδώ που έχουμε φτάσει, μια επανεκκίνηση της οικονομίας προϋποθέτει γενναία διαγραφή του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Αν δεν γίνει αυτό και μάλιστα σύντομα, η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται ποτέ να ανασάνουν.

 

Κ.Μ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας