«Είναι ανόητος»: Eπίθεση Ρότσιλντ στον Μητσοτάκη, Ερημίτης και βίλα στην Κέρκυρα

3629
ερημίτης

Μπορεί και ένας Ρότσιλντ να εξελιχθεί σε “οικολόγο“, αν η “τσιμεντοποίηση” θίγει τα προσωπικά του συμφέροντα. Δεν είναι η συνείδηση που καθορίζει τη στάση των ανθρώπων αλλά είναι τα προσωπικά οικονομικά τους συμφέροντα που καθορίζουν τη συνείδησή τους.

Η οικογένεια Ρότσιλντ είναι και διάσημη και πάμπλουτη. Μεταξύ των διαφόρων σπιτιών που έχουν ανά τον κόσμο, υπάρχει και μια βίλα στην Κέρκυρα, στην περιοχή της Κασσιόπης, κοντά στην παραλία του Ερημίτη.

Εκεί που πήγε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να δει από κοντά την περιοχή που θα γίνει επένδυση 120 εκατομμυρίων και να σηματοδοτήσει την απεμπλοκή που επί χρόνια την κρατούσε στα χαρτιά.

Αυτό προφανώς δεν άρεσε στον Nathaniel Philip Victor James Rothschild, γιό του πατριάρχη της οικογένειας Nathaniel Charles Jacob Rothschild που με τουλάχιστον δύο διαφορετικά tweet επιτέθηκε προσωπικά κατά του κ. Μητσοτάκη, αποκαλώντας τον ανόητο.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφίχθη στην Κέρκυρα σήμερα και θα επισκεφθεί τον Ερημίτη. Περιβαλλοντικά ο Ερημίτης είναι απόλυτη καταστροφή και φέρνει την Κέρκυρα πίσω στη μαζική ανάπτυξη του 1970 και προσθέτει μηδέν στην τοπική οικονομία. Ο Μητσοτάκης είναι ανόητος να υπερασπίζεται αυτό το project. #σώστε τον Ερημίτη # Κέρκυρα», έγραψε.

Ο Βρετανός ολιγάρχης κατέστησε σαφή τη θέση του και τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες. Όπως, όμως, αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, ο Νατ Ρότσιλντ, όπως αποκαλείται στις καθημερινές του επαφές, «δεν είναι μόνο πρόεδρος της εισηγμένης στο Λονδίνο κατασκευαστικής εταιρείας Volex Plc. Είναι μεγαλομέτοχος της γιγαντιαίας ενεργειακής Glencore, που ακόμα και ο ΟΗΕ έχει κινητοποιηθεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ορυχείων της, αλλά και συναλλακτικές πρακτικές της στην Αφρική. Είναι επίσης μέτοχος (με 3 δισ. δολ.) τεράστιων ανθρακωρυχείων στην Ινδονησία, ενώ έχει συμφέροντα ακόμα και στη μεγαλύτερη τουρκική ενεργειακή Genel Energy.

Όλα αυτά είναι όμως business μακριά από την Κασσιόπη. Εκεί πηγαίνει τα καλοκαίρια για να ησυχάσει ο άνθρωπος».

https://www.facebook.com/familyofrothschild/posts/1002860676732398

Για πιο ολοκληρωμένη γνώση, παραθέτουμε το κείμενο του ιστότοπου mygreekholiday.gr, για τον ιδιοκτήτη και την ιστορία της βίλας, που περιλαμβάνει και φωτογραφίες του κτιρίου.

Στη Βόρεια Κέρκυρα, άγνωστο για πολλούς, δεσπόζει το σπίτι του μεγαλοτραπεζίτη Ναθάνιελ Ρότσιλντ, υιού του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ και εξ αγχιστείας εγγονού του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Συνήθως ανοίγει τα καλοκαίρια για την οικογένεια που συνέδεσε το όνομά της με τον ανυπολόγιστο πλούτο και το σκιερό οικόσημο της Κόκκινης Ασπίδας, απ` το οποίο προέρχεται η ονομασία της.

Στα Βόρειο- Ανατολικά της Κέρκυρας, μεταξύ Αγίου Στεφάνου και Κερασιάς, οι Ρότσιλντ συντηρούν έπαυλη, όπου φιλοξενήθηκαν στη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων διάσημες προσωπικότητες, μεταξύ άλλων η Αυτοκράτειρα Σίσυ, πριν την κατασκευή του Αχιλλείου, ο ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας FlAT Ανιέλι.

O Λόρδος Jacob Rothschild

Οι στενοί δεσμοί φιλίας που δένουν άλλωστε τον Μέρντοχ με τον λόρδο αποδεικνύονται και στην πράξη, όταν ο οικοδεσπότης ετοίμασε μια σειρά από πάρτι με εκλεκτούς προσκεκλημένους για τα 40στά γενέθλια της κόρης του καλού του φίλου Ρούπερτ Ελίζαμπεθ πριν από χρόνια. Στην έπαυλη επίσης λέγεται ότι η Καμίλα είπε το μεγάλο «ναι» στην πρόταση γάμου του διαδόχου της Βρετανίας Καρόλου. Το απογευματινό τους τσάι κάτω από την πυκνή βλάστηση του pavillion έχουν κατά καιρούς πιει και πολλοί επιφανείς πολιτικοί της Μεγάλης Βρετανίας, όπως ο Τζορτζ Όσμπορν.

Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν λοφίσκοι γεμάτοι πράσινο που κατεβαίνει μέχρι τη θάλασσα, μικρά ακρωτήρια, μοναδικά μονοπάτια μέσα στο πράσινο και αποκλεισμένες παραλίες.

*Mε πληροφορίες από twitter, vima.gr και mygreekholiday.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας