Μυστηριώδης πυραυλική δοκιμή από το Ισραήλ-Έντονες οι διαμαρτυρίες της Τεχεράνης

1181

Την πυραυλική δοκιμή επιβεβαίωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως ήταν προγραμματισμένη για τις 6/12/2019.

Τη δοκιμή ενός πυραύλου το πρωί της Παρασκευής (6/12) επιβεβαίωσε το Ισραήλ το Σάββατο, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες του Ιράν.

Την πυραυλική δοκιμή επιβεβαίωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, λέγοντας πως ήταν προγραμματισμένη χωρίς όμως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι εικασίες είναι πολλές για τη φύση του πυραύλου, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι, πρόκειται για βαλλιστικό ικανό να φέρει πυρηνικά.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Mohammad Javad Zarif αντέδρασε έντονα και μέσω Twitter σημείωσε πως το Ισραήλ προχώρησε  στη δοκιμή ενός πυραύλου με πυρηνικά πύραυλο «που στοχεύει το Ιράν».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τη Δύση, πως στρέφει αλλού το βλέμμα όταν πρόκειται για «το μοναδικό πυρηνικό οπλοστάσιο στη Δυτική Ασία» αλλά αντιδρά έντονα όταν πρόκειται για τις συμβατικές αμυντικές ρουκέτες του Ιράν

Image

Η μυστηριώδης ισραηλινή δοκιμή ήταν αρκετά σημαντική ώστε να απαιτήσει την προσωρινή εκτροπή όλων των εισερχόμενων πτήσεων στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εικάζουν πως πρόκειται για δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, που μπορεί να φέρει πυρηνικά.

Η δοκιμή αυτή έρχεται σε μια τεταμένη χρονική περίοδο στην περιοχή μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ.

Το Ισραήλ δεν αναγνωρίζει δημοσίως την ύπαρξη βαλλιστικών πυραύλων στο οπλοστάσιό του, αν και, σύμφωνα με ξένες εκθέσεις, το εβραϊκό κράτος διαθέτει ποικιλία πυρηνικών γνωστή ως «Ιεριχώ».

Σύμφωνα με εξειδικευμένο συντάκτη της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας Haaretz, ο εν λόγω πύραυλος πιθανώς είχε μια τροχιά πτήσης μακριά στη Μεσόγειο, κοντά στα δυτικά της Κρήτης!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας