Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων: Στο τρίμηνο η απόφαση για απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη

1035
ιωαννίνων

Στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων, εκδικάστηκε την Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019 η αίτηση ακυρώσεως -κύρια δίκη- διοικητικού υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου (παράρτημα Άρτας), τον οποίο στήριξε η ΑΔΕΔΥ, κατά του αποκλεισμού του από τις διαδικασίες κρίσεων για θέση προϊσταμένου διεύθυνσης, επειδή συμμετείχε και συμμετέχει στην απεργία – αποχή των δημόσιων υπαλλήλων από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης». Ο αποκλεισμός τους ήρθε σε εφαρμογή της απεργοσπαστικής τροπολογίας Γεροβασίλη, άρθρο 24Α του Ν. 4369/16.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του Δημοσίου, ότι δηλαδή δεν υπάρχει αντικείμενο για να γίνει η δίκη, και προχώρησε στην ουσία της υπόθεσης. Οι δικηγόροι του Δημοσίου ισχυρίστηκαν πως η απεργία – αποχή είναι παράνομη και καταχρηστική, πράγμα το οποίο είναι αίολο, καθώς ούτε υπάρχει καμία προσφυγή από το Δημόσιο και κυρίως δεν υπάρχει καμία δικαστική απόφαση που να στηρίζει το επιχείρημά τους. Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της ΑΔΕΔΥ υποστήριξαν πως η ρύθμιση Γεροβασίλη είναι καταφανώς αντισυνταγματική, ψηφίστηκε για να επιβάλλει κυρώσεις εναντίον των απεργών, όπως έγινε και με το διοικητικό υπάλληλο των ΤΕΙ Ηπείρου (παράρτημα Άρτας), και πως όλα τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την εφαρμογή της συγκεκριμένης τροπολογίας ο μόνος λόγος αποκλεισμού υπαλλήλων από τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο είναι η συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή για την «αξιολόγηση».

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, οι διάδικοι των δύο πλευρών θα υποβάλουν υπομνήματα με τις θέσεις τους, και κατόπιν αναμένεται η έκδοση της οριστικής απόφασης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, η έκδοσή της θα γίνει το επόμενο τρίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Μαρτίου 2018 στο ίδιο Εφετείο είχαν κερδηθεί τα ασφαλιστικά μέτρα και ο εργαζόμενος συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία.

ΑΔΕΔΥ: Ο αγώνας για την κατάργηση της απαράδεκτης και απεργοκτόνας τροπολογίας Γεροβασίλη θα συνεχιστεί μέχρι τέλους

Μετά το πέρας της δικαστικής διαδικασίας, οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ δήλωσαν πως συνεχίζεται κανονικά η απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης», ο αγώνας για την κατάργηση της απεργοκτόνας τροπολογίας Γεροβασίλη.

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, και μάλιστα σε μια περίοδο που πλατιά κοινωνικά στρώματα έχουν πληγεί βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και τις μεταμνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται, έναντι αυτών που θέλουν κυβέρνηση και δανειστές, δηλαδή ενός νεοφιλελεύθερου επιτελικού κράτους, με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που θα πληρώνουν αδρά οι πολίτες», σημείωσε μιλώντας στο ergasianet.gr, ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ στην εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης«Αγωνιζόμαστε για να ένα δημόσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του πολίτη, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, επαρκή χρηματοδότηση, και πλαίσιο οργάνωσης, διοίκησης και επιλογής στελεχών με βάση τις αρχές της διαφάνειας, αντικειμενικότητας και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του, μακριά από λογικές κομματικού ελέγχου και πελατειακών σχέσεων. Και η απεργία – αποχή από την “αξιολόγηση”, που συνεχίζεται, προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται…», συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας