ΔΕΣΦΑ: Αγοράζουν κοψοχρονιά τα ελληνικά μονοπώλια με δάνεια των ελληνικών τραπεζών!

2362
δεσφα

Η υπόθεση είναι για το βιβλίο Γκίνες με βραβείο φαρσοκωμωδίας.

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση ξεπουλάει κοψοχρονιά ένα δυναμικό και υπερκερδοφόρο δημόσιο μονοπώλια όπως ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής εθνικού συστήματος φυσικού αερίου) σε ξένες πολυεθνικές εταιρείες με μια κατάπτυστη νεοαποικιακή σύμβαση, έρχεται από πάνω το “ελληνικό” τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει τις ξένες πολυεθνικές εταιρείες για να πραγματοποιήσουν την εξαγορά.

Έτσι η Εθνική Τράπεζα, με τύμπανα και πανηγυρισμούς, ανακοίνωσε ότι προσφέρει στην κοινοπραξία των πολυεθνικών που θα εξαγοράσει τον ΔΕΣΦΑ και συγκεκριμένα στην Snam (60%), Enagas (20%) και Fluxys (20%) ομολογιακό δάνειο εξαγοράς ύψους 350 εκ. ευρώ!

Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να έχουν πάψει εδώ και καιρό να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία και συντηρούνται ως ληστρικά παράσιτα σε βάρος της κοινωνίας, της οικονομίας και των νοικοκυριών αλλά αυτές οι τράπεζες με απίστευτη προθυμία και αγαλλίαση σπεύδουν να δώσουν υπέρογκα δάνεια στις πολυεθνικές που κάνουν πάρτι κερδών με το ξεπούλημα της χώρας και την στρατηγική άλωση της.

Τελικά, οι “ελληνικές” τράπεζες, οι οποίες έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των ξένων funds, το μόνο που κάνουν είναι να συντηρούνται με την αιμορραγία των φτωχοποιημένων ελλήνων φορολογουμένων και να χρηματοδοτούν το ξεπούλημα και τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας με εργαλείο τον εκπλειστηριασμό των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας.

Θαυμάστε τες.

Μόνη λύση η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών και η ανάκτηση της εθνικής νομισματικής πολιτικής για επενδύσεις, παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.

 

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, έκανε την εξής δήλωση για το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ σε πολυεθνικούς ομίλους, με χρηματοδότηση από ελληνικές τράπεζες:

 

«Οι Τράπεζες αντί να χρηματοδοτούν την οικονομία, εκπλειστηριάζουν τα σπίτια και χρηματοδοτούν ως ληστρικά παράσιτα το ξεπούλημα και τον αφελληνισμό της χώρας»

 

«Για το βιβλίο Γκίνες με βραβείο φαρσοκωμωδίας είναι η είδηση ότι η Εθνική Τράπεζαχρηματοδότησε με 350 εκατ. ευρώ την κοινοπραξία των πολυεθνικών εταιρειών Snam, Enagas και Fluxys, προκειμένου οι τελευταίες να εξαγοράσουν κοψοχρονιά το δημόσιο υπερκερδοφόρο μονοπώλιο του ΔΕΣΦΑ.

Μόνο μια κυβέρνηση τόσο απόλυτα ξεπουλημένη στους πιστωτές, στις αγορές και τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως η κυβέρνηση Τσίπρα – Σταθάκη – Τσακαλώτου, θα μπορούσε να ανεχθεί και να στηρίξει μια τέτοια κίνηση που ούτε στην χειρότερη μπανανία δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Τελικά, οι «ελληνικές» Τράπεζες, που έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των ξένων funds, όχι μόνο δεν χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία αλλά αντίθετα χρηματοδοτούν το ξεπούλημά της και έχουν καταντήσει ληστρικά παράσιτα που απομυζούν την φτωχοποιημένη κοινωνία και το μόνο που κάνουν είναι να εκπλειστηριάζουν και να αρπάζουν τα σπίτια των νοικοκυριών και τις λαϊκές περιουσίες.

Μόνη λύση η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών και η ανάκτηση της εθνικής νομισματικής πολιτικής για επενδύσεις, παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη και μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας