Κανένα σχόλιο Σολτς για τις συντάξεις μετά την συνάντηση με Τσίπρα

965
σολτς

Καμία αναφορά στο ενδεχόμενο μη περικοπής συντάξεων στην Ελλάδα δεν έκανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, μετά την συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη» δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Από την πλευρά του, ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο».

Ο Αλ. Τσίπρας εiχε την ευκαιρία να συζητήσει κατ’ ιδίαν με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών για το θέμα της περικοπής των συντάξεων και τις ενστάσεις των Γερμανών στο ελληνικό αίτημα για την ακύρωσή του, που έχουν καταγραφεί επισήμως και ανεπισήμως το τελευταίο διάστημα.

Η διαπραγμάτευση για το θέμα της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο χρόνος που απομένει είναι λίγος, καθώς πρόθεση της Αθήνας είναι στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις και να μην υπάρξει νέα καθυστέρηση, η οποία θα σημάνει και τη «στροφή» της κυβέρνησης στον εκλογικό της σχεδιασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας