Γκουαϊδό: Απορρίπτει διάλογο με Μαδούρο. Καλεί σε στρατιωτικό πραξικόπημα

1483
γκουαϊδό

Απέρριψε την πρόταση του προέδρου Μαδούρο για συνομιλίες και κάλεσε και πάλι τον στρατό να ανατρέψει το δημοκρατικό καθεστώς, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς “πρόεδρος της Βενεζουέλας” με τις πλάτες των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΒενεζουέλαςΝικολάς Μαδούρο δήλωσε πριν από λίγο έτοιμος να συναντηθεί με τον Χουάν Γκουαϊδό.

«Δεσμεύομαι υπέρ ενός εθνικού διαλόγου. Σήμερα, αύριο, πάντα (…), θα είμαι έτοιμος να πάω όπου θα πρέπει να πάω. Προσωπικά, εάν πρέπει να πάω να δω αυτό το αγόρι (…) θα πάω εκεί» είπε ο Νικολάς Μαδούρο, σε συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο Γκουαϊδό διαβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει: «θέλω να πω ξεκάθαρα στον κόσμο και σε αυτό το καθεστώς: εδώ κανείς δεν θα συναινέσει σε έναν ψεύτικο διάλογο» σημείωσε ο Γκουαϊδό, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του από την αυτοανακήρυξή του.

Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα για μια «μεγάλη κινητοποίηση» την επόμενη εβδομάδα, ενώ επανέλαβε το κάλεσμά του προς τις ένοπλες δυνάμεις να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα: «Η ώρα έχει φθάσει για να πάρετε το μέρος του συντάγματος» είπε ο επικεφαλής της Βουλής της Βενεζουέλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας