Πρέσπες: Οι ιμπεριαλιστές ενωμένοι συγχαίρουν τον καλό «υπάλληλό» τους Τσίπρα

1157
πρέσπες
Όλοι στην ιμπεριαλιστική Δύση ενωμένοι υποκλίνονται: Τσίπρας, ο καλός «υπάλληλος Σβέικ».
Συγχαρητήρια Μπόλτον σε Αθήνα και Σκόπια

Συγχαρητήριο μήνυμα για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έστειλε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση Αμερικανού αξιωματούχου στην Ουάσινγκτον μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

John Bolton

@AmbJohnBolton

Congratulations to the leaders of Greece @Tsipras_EU and Macedonia @Zoran_Zaev on ratification of the Prespa Agreement. The United States supports this remarkable achievement that will promote stability and prosperity in the Balkans.

«Συγχαρητήρια στους ηγέτες της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και της “Μακεδονίας”, Ζόραν Ζάεφ, για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα, που θα προάγει τη σταθερότητα και την ευημερία στα Βαλκάνια» έγραψε χαρακτηριστικά.

Μέι για Πρέσπες: Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή

Συγχαρητήριο μήνυμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στην ελληνική κυβέρνηση για την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, έστειλε μέσω του Τwitter η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

«Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή με τη θετική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Συγχαρητήρια στο Κοινοβούλιο της Ελλάδας και στην ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε στην ανάρτησή της η κ. Μέι.

Γιούνκερ-Μογκερίνι-Χαν: Παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη η Συμφωνία

Tην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων χαιρετίζουν με κοινή δήλωσή τους ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

«Χαιρετίζουμε θερμά το επόμενο κρίσιμο βήμα για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, που ελήφθη με τη σημερινή ψηφοφορία της Βουλής των Ελλήνων. Από την αρχή, η ΕΕ στήριξε την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ, μετά από διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Χρειάστηκε πολιτικό θάρρος, ηγεσία και ευθύνη για την επίλυση μιας από τις πιο εδραιωμένες διαμάχες στην περιοχή. Και οι δύο χώρες άδραξαν αυτή τη μοναδική ευκαιρία, δίνοντας ένα παράδειγμα συμφιλίωσης για την Ευρώπη στο σύνολό της και ενισχύοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Ενώ προσβλέπουμε στα επόμενα διαδικαστικά βήματα για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας, μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν γράψει μαζί μια νέα σελίδα για το κοινό μας μέλλον στην ΕΕ».

Το Ισραήλ υιοθέτησε το «Βόρεια Μακεδονία»

Μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ υιοθετεί το «Βόρεια Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο του ισραηλινού ΥΠΕΞ, η ονομασία της γειτονικής χώρας άλλαξε από «Macedonia» σε «North Macedonia».

Στη σελίδα όπου παρουσιάζονται τα βιογραφικά του νυν και των πρώην Ισραηλινών πρεσβευτών στα Σκόπια, η ονομασία της χώρας έχει αλλαχθεί σε «Βόρεια Μακεδονία» και η χώρα καταχωρήθηκε υπό το γράμμα «N» από το «North Macedonia».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας