Γερμ.Οφειλές-Αρ.Συγγελάκης: “Η Γερμανία την άνοιξη του 2015 ετοιμαζόταν για συμβιβασμό”

1589
συγγελάκης

Η Iskra παραθέτει τη συνέντευξη που έδωσε ο Αριστομένης Συγγελάκης συγγραματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας (ΕΣΔΟΓΕ)  στο militaire.gr μετά την πρόσφατη και οδυνηρή για τον ελληνικό λαό απώλεια του αγωνιστή της εθνικής αντίστασης Μανώλη Γλέζου.

Η γερμανική κυβέρνηση την άνοιξη του 2015, προετοιμαζόταν για ένα συμβιβασμό στο θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Είχαμε ενδείξεις για να μην πω αποδείξεις γι΄ αυτό”,λέει για πρώτη φορά δημόσια, όπως επισημαίνει ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Γερμανικών Οφειλών, Αριστομένης Συγγελάκης, σε συνέντευξη του στο Militaire.gr.

Μια συζήτηση που έγινε με αφορμή τον χαμό του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος πρωταγωνίστησε από την πρώτη στιγμή σ΄ αυτή την προσπάθεια δικαίωσης της Ελλάδας, που η Γερμανία επίμονα αρνείται.

Ο κ.Συγγελάκης μιλά για τον πατριώτη Μανώλη Γλέζο, τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην υπόθεση διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και για την τελευταία συνάντηση που είχαν και την κληρονομιά που άφησε.

Ο κ.Συγγελάκης μας ξεδιπλώνει όλη τη διαδρομή του αγώνα δικαίωσης, που διαρκεί 76 ολόκληρα χρόνια! Κάτι που η Γερμανία φαίνεται ότι δεν μπορεί να πιστέψει! Ένας αγώνας που όπως λέει ο κ.Συγγελάκης δεν πρόκειται να σταματήσει, γιατί νέοι άνθρωποι συμμετέχουν σ΄ αυτή την προσπάθεια και είναι έτοιμοι να πάρουν τη σκυτάλη από τους παλαιότερους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας