Γερμανία: Προωθούν μονιμοποίηση της τηλεργασίας

974
γερμανία

Τη διατήρηση της τηλεργασίας και μετά την πανδημία προωθούν στη Γερμανία οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, στηρίζοντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματικών ομίλων σε όλη την Ε.Ε., με στόχο την εντατικοποίηση, περισσότερες και απλήρωτες ώρες εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας της Γερμανίας Χουμπέρτους Χάιλ δηλώνει πως σχεδιάζει να προωθήσει ένα νομοσχέδιο για την διατήρηση της τηλεργασίας και όταν τερματιστεί η κρίση του κορονοϊού. Ανέφερε στην εφημερίδα «Bild am Sonntag» πως «όποιος θέλει και εφόσον η εργασία του το επιτρέπει, θα πρέπει να είναι σε θέση να εργάζεται από το σπίτι, ακόμη και όταν τελειώσει η πανδημία», συμπληρώνοντας ότι θα παρουσιάσει νομοσχέδιο εντός του έτους, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να απασχολούνται με τηλεργασία είτε συνεχώς είτε για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα.

Ο Χουμπέρτους Χάιλ προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), όπως και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, που στην ίδια εφημερίδα δήλωσε πως «οι προηγούμενες εβδομάδες έδειξαν πόσο εφικτή είναι η εργασία από το σπίτι. Είναι ένα πραγματικό επίτευγμα που δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε».

Υπέρ αυτής της λογικής είναι και η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ, κοινοβουλευτική ηγέτιδα των Πράσινων. Τάχθηκε υπέρ της τηλεργασίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να εγγυηθεί το γρήγορο ίντερνετ για όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας