Βρυξέλλες: Πάνω από 400 συλλήψεις στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων»

1085
βρυξέλλες

Σε πάνω από 400 συλλήψεις προχώρησε η βέλγική αστυνομία στην σημερινή διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» στις Βρυξέλλες, όπου το τετράγωνο των ευρωπαϊκών θεσμών έχει αποκλειστεί πλήρως, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία.

«Υπάρχουν περίπου 70 συλλήψεις έπειτα από ελέγχους που έγιναν προληπτικά», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ίλσε Βαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος της περιοχής Βρυξελλών-Ισέλ.

Πλήθος διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί στο τέλος του πρωινού σε δύο σημεία της βελγικής πρωτεύουσας –Αρ Λουά και Πορτ ντε Ναμούρ– χωρίς να σημειωθεί κάποιο βίαιο περιστατικό.

Η αστυνομία τοποθέτησε οδοφράγματα γύρω από την ευρωπαϊκή συνοικία, όπου συγκεντρώνονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (η Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εμποδίζοντας την πρόσβαση των οχημάτων αλλά και των πεζών, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, κίτρινα γιλέκα αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, μια πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Οδόφραγμα τοποθετήθηκε νωρίς σήμερα στο πρωί και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια), σύμφωνα πάντα με το Belga.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», που εμφανίστηκε στη Γαλλία, επεκτάθηκε στο Βέλγιο, ιδίως στη γαλλόφωνη περιοχή της Βαλλωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας