Βολές Τσαβούσογλου για Δένδια: Απαράδεκτες δηλώσεις, άλλα μας είχαν πει

463
“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου τη στάση του Νίκου Δένδια στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους στην Κύπρο, Ερσιν Τατάρ και μίλησε πέραν του κυπριακού ζητήματος και για τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.
«Η συνάντηση στη Γενεύη (για την Κύπρο) είναι μια άτυπη συνάντηση. Δεν ξεκινούν νέες διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ακόμη, απέρριψε την ιδέα ενός ομοσπονδιακού κράτους, σημειώνοντας πως πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες.
«Πιστεύουμε ότι δεν θα χάσουμε πλέον χρόνο σε μια ομοσπονδιακή λύση, θα πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες και νέα οράματα» ανέφερε.
Αναφέρθηκε ακόμη στη χθεσινή επεισοδιακή συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
«Είχαμε ένταση με την Ελλάδα για 1,5 χρόνο. Ωστόσο, ξεκινήσαμε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Είδαμε την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα ως σημαντική ευκαιρία για τη βελτίωση των σχέσεων. Η συνάντηση ήταν θετική, ειλικρινής. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε μια στενή μορφή, συζητήσαμε τις διαφορές μας. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο Δένδιας και η ομάδα του είπαν: “Δεν θα θίξουμε αμφιλεγόμενα σημεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και περιμένουμε παρόμοια συμπεριφορά από εσάς, βασιζόμαστε στην κατανόηση.” Αλλά σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Έλληνας υπουργός προχώρησε σε ψευδείς κατηγορίες και αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό είναι απαράδεκτο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως Δένδιας και Τσαβούσογλου κοντραρίστηκαν έντονα για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, την οποία ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «τουρκική», την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και το μεταναστευτικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας