Κορονοϊός: Καλπάζει στις ΗΠΑ-Αύξηση έως 650% σύμφωνα με έκθεση Λευκού Οίκου

902
κορονοϊός

Ασταμάτητος επελαύνει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ, με τα ποσοστά των μολύνσεων να “χτυπούν” επίπεδα ρεκόρ σε πολλές μητροπολιτικές περιοχές αλλά και σε πολλές μικρότερες κοινότητες σε όλη τη χώρα.

Αυτό αποκαλύπτει απόρρητη έκθεση που έχει στα χέρια της η task force του Λευκού Οίκου για τον κορονοϊό.

Η έκθεση, την οποία αποκάλυψε το NBC, καταδεικνύει μάλιστα ότι η πραγματική εικόνα για την εξάπλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι εντελώς αντίθετη με αυτήν που παρουσιάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μόλις χθες Δευτέρα δήλωσε “ότι οι αριθμοί σε όλη τη χώρα μειώνονται με ταχείς ρυθμούς“.

Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια λίστα με περιοχές που πρέπει να είναι “υπό παρακολούθηση, στην οποία περιλαμβάνονται η Σαρλότ στη Βόρεια Καρολίνα, το το Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι, η Όμαχα και το Λίνκολν στη Νεμπράσκα, η Μινεάπολη, το Μοντγκόμερι στην Αλαμπάμα, το Κολομπους στο Οχάιο και το Φοίνιξ.Σε Σαρλότ και Κάνσας Σίτι η αύξηση των κρουσμάτων ξεπέρασε το 200% την τελευταία εβδομάδα, ενώ αναφέρονται και άλλα hot spots σε γειτονικές κομητείες.

Η απόρρητη έκθεση καταδεικνύει ότι η πανδημία στις ΗΠΑ εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος προτρέπει τις πολιτείες να χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού και να ξεκινήσει και πάλι η οικονομική δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την έκθεση, σε αρκετές πολιτείες, όπως η Αλαμπάμα, το Κεντάκι, η Αϊόβα, το Μιζούρι, η Νεμπράσκα και το Τενεσί δεν έχουν ληφθεί μέτρα περιορισμού της πανδημίας, ενώ σε αυτές που αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Για παράδειγμα, οι κομητείες Ντάλας και Φορτ Μπεντ στο Τέξας έχουν καταγράψει αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων κατά 116,8% και κατά 64,8% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 80.000 θάνατοι από τον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν εμφανίζει αξιοσημείωτα σημάδια επιβράδυνσης. Την Κυριακή, τα Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε 23.792 νέα κρούσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας