Βενεζουέλα: Νέο μποϊκοτάζ στην ηλεκτροδότηση. Αμερικανικές πιέσεις και βοήθεια από Κίνα

922
βενεζουέλα

Το Καράκας και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Βενεζουέλας βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι, ενώ οι κάτοικοι μόλις είχαν αρχίσει να συνέρχονται από τη γενική διακοπή της ηλεκτροδότησης που κράτησε τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και με αναρτήσεις που έγιναν από κατοίκους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, η διακοπή σημειώθηκε περί τις 19:10 τοπική ώρα (01:10 ώρα Ελλάδας).

Η εκ νέου διακοπή της ηλεκτροδότησης επιβεβαιώνει τις κατηγορίες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας πως πρόκειται για σχεδιασμένο μποϊκοτάζ.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Βλαντιμίρ Παντρίντο, δήλωσε ότι ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, του στέλνει μηνύματά καλώντας τον “να κάνει το σωστό”.

“Κύριε Μπόλτον, σας λέω ότι κάνουμε το σωστό”, είπε ο Παντρίνο, σε δήλωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. “Το να κάνουμε το σωστό σημαίνει να κάνουμε αυτό που γράφει το Σύνταγμα… Σημαίνει να σεβαστούμε τη βούληση του λαού”, πρόσθεσε.

Ενώ ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως η Βενεζουέλα βρίσκεται σε κατάσταση “ανθρωπιστικής κρίσης”, ως συνέπεια, όπως καταγγέλλει η κυβέρνηση Μαδούρο, των αμερικανικών κυρώσεων, η Διεθνής Ομοσπονδία των εταιριών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ανακοίνωσε ότι θα διανείμει σε δύο εβδομάδες ανθρωπιστική βοήθεια σε 650.000 ανθρώπους.

Όπως ανακοινώθηκε, ένα αεροπλάνο προερχόμενο από την Κίνα με 65 τόνους φαρμάκων και ιατρικού υλικού έφθασε στη Βενεζουέλα, μια άφιξη την οποία η κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο χαιρέτισε ως μια “νίκη” απέναντι στις αμερικανικές κυρώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας