Τραμπ: Εκβιάζει το Μεξικό με το εμπόριο λόγω των μεταναστών

805
Κυρώσεις

«Οι Δημοκρατικοί μας κληρονόμησαν τον ασθενέστερο μεταναστευτικό νόμο σε όλον τον κόσμο. Το Μεξικό διαθέτει τον ισχυρότερο, να τον εφαρμόσει», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος – Δεν δεχόμαστε απειλές, απαντά το Μεξικό

Διορία λίγων ημερών στην κυβέρνηση του Μεξικού έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή, δηλώνοντας πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση και συνδιαλλαγή με τη γειτονική χώρα, αν δεν λάβει σαφή και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθραίας μετανάστευσης στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε αποφασισμένος να κάνει την απειλή του πράξη, αν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, το Μεξικό δεν εφαρμόσει όσα προβλέπονται στους νόμους που το ίδιο το κοινοβούλιό του έχει ψηφίσει.

«Οι Δημοκρατικοί μας κληρονόμησαν τον ασθενέστερο μεταναστευτικό νόμο σε όλον τον κόσμο. Το Μεξικό διαθέτει τον ισχυρότερο. Σταματήστε την παράνομη μετανάστευση στα σύνορα των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, προσθέτοντας στους δημοσιογράφους ότι «το κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό, θα επηρεάσει το εμπόριο σε όλο του το φάσμα».

Αντίδραση από το Μεξικό: Δεν δεχόμαστε απειλές από κανέναν

Αντιδρώντας στη δήλωση αυτή αλλά και τις ανάλογες αναρτήσεις που είχε κάνει νωρίτερα στο Twitter ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλ Έμπραρντ απάντησε, επίσης μέσω του Twitter, ότι η χώρα του δεν ενεργεί βάσει απειλών, τονίζοντας ότι “είμαστε θαυμάσιος γείτονας”.

“Ρωτήστε το ενάμισι εκατομμύριο Αμερικανούς που επέλεξαν να ζουν στη χώρα μας, τη μεγαλύτερη κοινότητα (Αμερικανών) εκτός του εδάφους των ΗΠΑ. Και για εκείνους είμαστε επίσης ο καλύτερος γείτονας που θα μπορούσαν να έχουν”, πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας