Απώλεια 5 τουρκικών ελικοπτέρων και βομβαρδισμός βάσης από κουρδικό drone

4582
Απώλεια 5 τουρκικών ελικοπτέρων

Δραματική τροπή παίρνει το κουρδικό Ζήτημα για την Άγκυρα καθώς υπάρχει έτοιμη εισήγηση προς την κυβέρνηση Μπάιντεν για τελεσίγραφο και χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων από την Συρία. Η έκθεση είναι κόλαφος για την Άγκυρα.

Υπάρχει όμως ακόμη μία σημαντική εξέλιξη: Οι Πεσμεργκά και όχι οι Κούρδοι PKK (σημαντική λεπτομέρεια) ισχυρίζονται πως κτυπήθηκαν πέντε τουρκικά ελικόπτερα στο Β. Ιράκ τη στιγμή που οι Κούρδοι έπληξαν με drone τουρκική βάση.

Πριν λίγες ώρες οι Κούρδοι προσπάθησαν να πλήξουν πάλι με drone ακόμη μία στρατιωτική βάση της Άγκυρας  στην περιοχή Kanimase ανεπιτυχώς όμως.

Οι Κούρδοι στην δεύτερη περίπτωση έκαναν χρήση του X-UAV Talon.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, οι Κούρδοι «φόρτωσαν» το drone με τρία βλήματα -μάλλον όλμου.

70 νεκροί Τούρκοι από τις συγκρούσεις στο Β. Ιράκ

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Τούρκοι έχουν πολλούς νεκρούς με τον αριθμό να έχει εκτοξευθεί σε πάνω από 70 απώλειες στα πεδία των μαχών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ο WarNews247 που πρώτο είχε μιλήσει προχτές για τουλάχιστον 50 νεκρούς Τούρκους.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για τουλάχιστον 70 νεκρούς και 60 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα κοντινά νοσοκομεία σε Geliyê Zaxo και στην βάση Bamernê.

Κτυπήθηκαν 5 τουρκικά ελικόπτερα

Σύμφωνα με πηγές των Πεσμεργκά που έχουν καλή ροή πληροφοριών από τους Τούρκους, πέντε ελικόπτερα τύπου Sikorsky έχουν κτυπηθεί μέχρι τώρα με αποτέλεσμα τα 4 να πραγματοποιήσουν βαριά προσγείωση και το ένα να καταρριφθεί.

Είχαμε αναφέρει προ ημερών πως αγνοείται ένα τουρκικό ελικόπτερο. Πιθανότατα είναι αυτό που καταρρίφθηκε.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν την Άγκυρα στο να καλέσει μισθοφόρους ισλαμιστές για το Ιράκ.

Aμερικανοί αξιωματούχοι: “Η Τουρκία να αποχωρήσει από την Συρία”

Αμερικανοί αξιωματούχοι εισηγούνται στον Τ. Μπάιντεν να κλιμακωθεί η πίεση στην Τουρκία με κάθε τρόπο ώστε να αρχίσει η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από την Συρία.

Οι εισηγήσεις αυτές ταυτίζονται με την τελευταία έκθεση του Εβραϊκού Ινστιτούτου Εθνικής Ασφαλείας της Αμερικής (JINSA) που ζήτησε λύση στην Συρία…

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) εισηγήθηκε προς την κυβέρνηση Μπάιντεν να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία ώστε η Άγκυρα να αποσυρθεί από το συριακό έδαφος και να τερματιστούν οι δραστηριότητες των φιλοτουρκικών ένοπλων πολιτοφυλακών.

“Χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των Τούρκων από Συρία”

Η Nadine Maenza, αναπληρωτής επίτροπος της USCIRF, τόνισε  πως πρέπει να καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεών από την Συρία, σημειώνοντας ότι ο τουρκικός στρατός της επηρεάζει «αρνητικά» τις θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες στη χώρα αυτή σε όσα εδάφη έχει καταλάβει σε Afrin, SereKanye, TelAbyad και αλλού.

«Μόλις εκδώσαμε την ετήσια έκθεσή μας για το 2021, στην οποία προτείνουμε οι ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στην Άγκυρα…

Να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την απόσυρσή των τουρκικών δυνάμεων απ’ όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει από τότε που ξεκίνησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα της Συρίας», είπε η Maenza σε συνέντευξή της στην τηλεόραση Al Arabiya.

“Αυτόνομη κυβέρνηση στη ΒΑ Συρία”

Η Maenza περιέγραψε τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία «Συριακό Εθνικό Στρατό» ως «αντάρτες πολιτοφυλακές» και ότι τα μέλη της είναι «πραγματικοί τρομοκράτες».

Ταυτόχρονα, επαίνεσε το έργο των κατοίκων της βορειοανατολικής Συρίας, οι οποίοι δημιούργησαν μια Αυτόνομη κυβέρνηση στη βόρεια και ανατολική Συρία που προστατεύει τις θρησκευτικές ελευθερίες, διασφαλίζει την ισότητα των φύλων και δίνει στους ανθρώπους ελευθερία έκφρασης.

Επίσης, επισήμανε ότι η Άγκυρα ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους αυτών των περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, και αντ ‘αυτού έφερε «πραγματικούς τρομοκράτες», όπως ο Συριακός Εθνικός Στρατός, ο οποίος διέπραξε βιαιοπραγίες εναντίον των Γεζίδων, Χριστιανών και Κούρδων, ιδίως γυναικών.

Διεθνείς οργανισμοί όπως το Human Rights Watch και η Ανεξάρτητη Διεθνής Εξεταστική Επιτροπή για την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας συνεχίζουν να παρακολουθούν τις παραβιάσεις που διαπράχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τις συριακές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από αυτόν, εναντίον των Κούρδων και των Χριστιανών σε αυτές τις περιοχές.

Δείτε εικόνες και βίντεο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας