Αντιδράσεις για την ανατροπή του ωραρίου στα Praktiker

1912
praktiker

Αιφνιδίασε την αγορά η απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας PRAKTIKER, η οποία προχώρησε σε ανατροπή του υφιστάμενου ωραρίου, ανοίγοντας τα πολυκαταστήματά της από τις 7 το πρωί, προσφέροντας μάλιστα έκπτωση 20% σε όλα τα προϊόντα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η απόφαση αιφνιδίασε και τους εργαζόμενους που καλούνται να προσέλθουν στην εργασία τους μια ώρα νωρίτερα, ανατρέποντας έτσι τον οικογενειακό προγραμματισμό.
Η εν λόγω απόφαση προβληματίζει και την κυβέρνηση η οποία φοβάται γενικευμένη αλλαγή του ωραρίου.

«Είσαι ξύπνιος; Έχεις έκπτωση -20% σε προϊόντα μας», λέει η «έξυπνη»…διαφημιστική καμπάνια της πολυεθνικής και καλεί τους καταναλωτές να πάνε στα καταστήματά της στις 7 το πρωί.

Στην πραγματικότητα, η καμπάνια απευθύνεται σε εργαζόμενους του κατασκευαστικού κλάδου (αφού η έκπτωση ισχύει για οικοδομικά υλικά) τους οποίους καλεί να προστρέξουν να ανατρέψουν τα ωράρια εργασίας των συναδέλφων τους.

Πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή της σχέσης οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής, η οποία απορρυθμίζει πλήρως τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων.
Με το έτσι θέλω, αποφασίζουν βλαπτική μεταβολή της εργασιακής σχέσης, κόντρα στα συμφωνημένα και παγιωμένα πλέον ωράρια, αλλά και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Η ΟΙΥΕ και τα σωματεία – μέλη της πρέπει να κινηθούν άμεσα στην κατεύθυνση της καταδίκης και της ανατροπής τέτοιων αντεργατικών συμπεριφορών.

Το υπουργείο Εργασίας οφείλει να παρέμβει άμεσα και να απαιτήσει την απόσυρση αυτής της απόφασης.

Image

*Πηγή: bankingnews.gr – Αντώνης Βασιλόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας