Αντεργατικές αυθαιρεσίες από την Περιφέρεια Αττικής

1360
αυθαιρεσίες

Να ανακληθεί απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για ανάθεση σε εργαζόμενο οδηγό “παράλληλων καθηκόντων” σε άλλη υπηρεσία, απαιτεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής με έγγραφό της προς την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην ανάθεση παρά το αίτημα του Συλλόγου και την αρνητική εισήγηση του προϊσταμένου του συγκεκριμένου εργαζόμενου. Ακόμα η Περιφέρεια αγνόησε σχετική εξώδικη δήλωση της Ομοσπονδίας και περαιτέρω “η παράνομη αυτή απόφαση ολοκληρώθηκε με την άσκηση τρομοκρατίας, που εκφράστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη ΒΤ, όταν τηλεφωνικά απαιτώντας να μιλήσει μαζί του, αν και ο συνάδελφος τον ενημέρωσε ότι οδηγούσε, του είπε: “… μην προσπαθήσεις να κινηθείς συνδικαλιστικά, γιατί θα σε στείλω στα Κύθηρα… και μη τυχόν και το πεις στο διευθυντής σου, γιατί αυτός θα την γλιτώσει, αλλά εσύ όχι…”.

(…) Αλήθεια κα Περιφερειάρχη, το Γραφείο στα Κύθηρα γι αυτό το φτιάξατε στον Οργανισμό; Για να επαναφέρετε τις αλήστου μνήμης απειλές προς τους δημοσίους υπαλλήλους, που έλεγαν “καθίστε καλά γιατί θα σας στείλουμε στον Εβρο”;» Ακόμα ο σύλλογος αναδεικνύει το ανυπόστατο του επιχειρήματος περί «επιτακτικής υπηρεσιακής ανάγκης», γιατί «εάν αυτή υπήρχε οφείλατε να ζητήσετε οδηγούς έστω και σε μια σας προκήρυξη. Ομως εσείς δεν ζητήσατε την πρόσληψη οδηγών, ούτε με μόνιμες θέσεις, ούτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δεν ζητήσατε ούτε το 2016, ούτε το 2017, ούτε το 2018″.

Ο Σύλλογος απαιτεί την ανάκληση της απόφασης, να σταματήσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάλυψη των εξόδων κίνησης των εργαζομένων, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία με μόνιμο, πάγιο τρόπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας