Ανοιχτή Πανελλαδική Συνάντηση ΚΟΕ, 5-6 Μαΐου, Αθήνα – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

1644
κοε

Ο ορίζοντας σκοτεινιάζει επικίνδυνα και έχουμε περάσει σε μία επόμενη φάση μετά (και παράλληλα με) το οχταετές μνημονιακό πείραμα εξόντωσης του λαού μας. Ο πόλεμος (γενικευμένος ή περιφερειακός) βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, ενώ η επιθετικότητα της Τουρκίας αλλάζει δραματικά τις ιεραρχήσεις όσων θέλουν να προσανατολίζονται με βάση την πραγματικότητα.
Σε τέτοιες στιγμές, η προετοιμασία και ο πολιτικός προσανατολισμός ενός δυναμικού είναι ένα σημαντικά κρίσιμο μέγεθος από το οποίο κρίνεται η πολιτική παρουσία ενός οργανισμού, μιας συλλογικότητας. Είναι φανερό πως έχουμε εισέλθει σε μία εποχή βίαιης αλλαγής των συνειδήσεων. Χρειάζεται ένα ψυχικό ταρακούνημα, χωρίς κινδυνολογία στη βάση συλλογικών εκτιμήσεων και ιεραρχήσεων. Ειδικά όταν κυριαρχεί η αφασία του πολιτικού κόσμου γύρω από τους γεωπολιτικούς κινδύνους, η πλέρια αδιαφορία της αριστεράς όλων των αποχρώσεων για το εθνικό ζήτημα, ο άκρατος υποκειμενισμός ή η διαδικτυακή υπερ-παραπληροφόρηση.
Μία άλλη στάση, μία άλλη συνείδηση, ένα διαφορετικό φρόνημα τόσο ατομικά όσο και συλλογικά είναι βασικά ζητούμενα. Είναι εποχή πολέμων και γεωπολιτικών αναστατώσεων, ταυτόχρονα όμως είναι και εποχή δοτικότητας και προσφοράς. Προσφοράς σε μία υπόθεση που δεν αφορά πλέον κάποια στενά υλικά συμφέροντα αλλά την υπόσταση και τον τρόπο ύπαρξης της χώρας, της κοινωνίας, των οικογενειών μας, των φίλων μας, του καθενός από εμάς προσωπικά.
Με αυτές τις σκέψεις, το Σαββατοκύριακο, στις 5 με 6 Μάη, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, φίλοι και μέλη της ΚΟΕ αλλά και όσες και όσοι ενδιαφέρονται θα βρεθούμε στην Αθήνα σε μία ανοιχτή πανελλαδική συνάντηση με δύο θέματα:
Α. Η απειλή του πολέμου, η τουρκική επιθετικότητα και η στάση μας
Β. Οι επιλογές της ΚΟΕ σε μία ταραγμένη περίοδο
Στο Δελτίο 17 δημοσιεύεται το εισηγητικό υλικό για την προετοιμασία της πανελλαδικής συνάντηση. Πιστεύουμε ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει μαζί με όσους βλέπουν με ενδιαφέρον το συλλογικό μας εγχείρημα, παρακολουθούν την εφημερίδα Δρόμο, προβληματίζονται με τα όσα συντελούνται και θέλουν να προσανατολίσουν την σκέψη και την δράση τους συλλογικά.
Πάρτε μέρος στην συνάντηση
Στα πλαίσια αυτά είναι ανοικτή η πρόσκληση σε όσους βλέπουν με ενδιαφέρον το συλλογικό εγχείρημά της ΚΟΕ, στους αναγνώστες και τους φίλους του Δρόμου, σε όσους μοιράζονται κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες, να πάρουν μέρος στην συζήτηση αυτή.
Οι τρόποι για να συμμετάσχει κάποιος/α στις διαδικασίες της πανελλαδικής συνάντησης είναι δύο. Είτε στέλνοντας κάποιο κείμενο συνεισφοράς στην συζήτηση στο mail: dialogos@koel.gr, είτε δηλώνοντας την πρόθεση του/της να παρακολουθήσει και να πάρει μέρος στο διήμερο της Ανοιχτής Πανελλαδικής Συνάντησης, στέλνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του/της στο enimerosi@koel.gr ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 210-3845870 – 6956302771

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας