Αλληλεγγύη τώρα από το Σύνταγμα στην εξέγερση των “κίτρινων γιλέκων”

2340

Με πρωτοβουλία «bloggers” εξελίσσεται αυτήν την ώρα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα στον αγώνα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας από έλληνες πολίτες που φοράνε και αυτοί «κίτρινα γιλέκα».

Οι Έλληνες αγωνιστές, μεταξύ των οποίων διακρίναμε ανένταχτους ακτιβιστές, στελέχη της ΛΑ.Ε και άλλων αριστερών οργανώσεων, ευαίσθητους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες και αρκετούς νέους και νέες, φώναζαν συνθήματα υποστήριξης του Γαλλικού κινήματος, ενάντια στον αυταρχισμό και υπέρ της ανάγκης να αναπτυχθεί και στην Ελλάδα κίνημα ανάλογο των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας, που θα διεκδικήσει αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και εργασιακές σχέσεις, τερματισμό της φορολεηλασίας, πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, στοπ στις αποκοπές ρεύματος, αναδιανομή πλούτου, έλεγχο των πολυεθνικών αλυσίδων, θέσεις εργασίας, αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία ενάντια στην υποτέλεια και την κηδεμονία.

Οι συγκεντρωμένοι μετά τις 2 μ.μ πραγματοποίησαν σε όλο το μήκος της Ερμού πορεία με συνθήματα, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση από τους πολίτες και στη συνέχεια μετά τις 3 μ.μ διαλύθηκαν.

Όλα τα μηνύματα δείχνουν ότι υπάρχει έδαφος να αναπτυχθεί με επιτυχία και στην Ελλάδα κίνημα ανάλογο των κίτρινων γιλέκων.

 

1 σχόλιο

  1. Συγχαρητηρια για την μεγαλειωδη συγκεντρωση – συμπσρσσταση των κίτρινων γιλέκων στην Αθήνα, Ειναι απαραδεκτο η ΕΡΤ που δεν ανέφερε τίποτα στα δελτία ειδήσεων για την τοσο μεγάλη συγκεντρωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας