Αίσχος! Ακρωτηριάστηκε 32χρονος στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης από επιθέσεις των ΜΑΤ

14224
Λευκίμμης
Βαρύτατη πολιτική ευθύνη για τον ακρωτηριασμό του 32χρονου φέρνει η κυβέρνηση αλλά και ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο Αστυνομικός Διευθυντής του νησιού.

 

Νέες βάρβαρες επιθέσεις από τα ΜΑΤ δέχθηκαν πολίτες της Λευκίμμης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από την παράνομη χωματερή (ΧΥΤΑ) της Λευκίμμης.

Για άλλη μια φορά, οι αρχές και τα ΜΑΤ δεν επέτρεψαν σε αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων πολιτών να μπει στον χώρο της χωματερής.

Την ίδια παράνομη και αυταρχική συμπεριφορά είχαν επιδείξει οι αρχές και τα ΜΑΤ απέναντι στον επικεφαλής της ΛΑ.Ε, Παναγ. Λαφαζάνη, όταν επισκεπτόμενος την Λευκίμμη, του είχαν απαγορεύσει να εισέλθει μαζί με τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στέλεχος σήμερα της ΛΑ.Ε, Στέφανο Σαμοΐλη, στον χώρο της χωματερής, με συνέπεια οι τελευταίοι να υποβάλουν μήνυση στον Δήμαρχο και στον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας.

Η απαγόρευση των αρχών και των ΜΑΤ σε αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων να μπει στην χωματερή, άναψε ασφαλώς το κλίμα και εξαγρίωσε τους κατοίκους, οι οποίοι και αποφάσισαν ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία.

Ένα βεγγαλικό που έκανε την εμφάνισή του μετά από λίγο στον ουρανό στάθηκε η επιζητούμενη αφορμή για να ξεκινήσει η επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης εναντίον των καθισμένων διαδηλωτών.

Αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι μια από αυτές τις βομβίδες κρότου λάμψης έπεσε στο χέρι του δυστυχούς 32χρονου άνδρα, προκαλώντας στη συνέχεια τον τραυματισμό που τον οδήγησε στο Νοσοκομείο και στον ακρωτηριασμό του καρπού του δεξιού χεριού του.

Η κατάσταση της αστυνομοκρατίας στην Κέρκυρα και της επιβολής ενός είδους αστυνομικής χούντας στο νησί, στο όνομα της απαράδεκτης απόφασης για εγκατάσταση χωματερής στην Λευκίμμη, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές και τα ΜΑΤ φέρνουν αποκλειστικά και ακέραια την πολιτική ευθύνη για την δράση των ΜΑΤ και για τον ακρωτηριασμό του 32χρονου διαδηλωτή.

Τώρα αμέσως η κυβέρνηση και ο Δήμος οφείλουν να κλείσουν τις χωματερές στην Κέρκυρα και να διώξουν τα ΜΑΤ από το νησί.

Δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, για τον ακρωτηριασμό του 32χρονου στην Κέρκυρα. 

Παν. Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρουν την πολιτική ευθύνη για τον ακρωτηριασμό.

Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και την Κέρκυρα.»

 

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μας για τον ακρωτηριασμό του άκρου του χεριού του 32χρονου διαδηλωτή έξω από την άθλια χωματερή της Λευκίμμης, ακρωτηριασμός που έλαβε χώρα την ώρα που τα ΜΑΤ πραγματοποιούσαν άγριες και αδικαιολόγητες επιθέσεις στους διαμαρτυρόμενους πολίτες για τη συνέχιση της λειτουργίας του ανεξέλεγκτου σκουπιδότοπου.

 

Η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρουν βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το τραγικό συμβάν. Φέρουν, επίσης, βαρύτατη πολιτική ευθύνη για το κλίμα αστυνομοκρατίας που κυριαρχεί στην Κέρκυρα και την χούντα των ΜΑΤ που έχει επιβληθεί στο νησί και ειδικότερα στην περιοχή της Λευκίμμης.

 

Αυτήν την ώρα γίνεται απόλυτα επιτακτικό το αίτημα να σταματήσει αμέσως η λειτουργία των χωματερών στην Κέρκυρα και να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και το νησί, πριν αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο έκρυθμες και επικίνδυνες καταστάσεις.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας