Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε σύντροφοι του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

7106
ναρ

Πάντα θεωρούσα τον Παν. Μαυροειδή ένα σοβαρό στέλεχος του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κυρίως έναν προσεκτικό και τεκμηριωμένο αρθρογράφο.

Μπορεί συχνά να διαφωνούσα με τις απόψεις του αλλά εκτιμούσα το προσεκτικό γράψιμο του.

Γι’ αυτό δεν περίμενα ποτέ ότι θα προσέτρεχε σε τόσο εύκολες κρίσεις και σε τόσες πολλές ανακρίβειες (χρησιμοποιώ την πλέον κομψή φράση), προκειμένου σε πρόσφατο κείμενο του στην pandiera.gr να καταγράφει την ΛΑ.Ε σε αυτό που ο ίδιος ονομάζει εθνικιστικό ρεύμα.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε σ. Μαυροειδή.

Ο πατριωτισμός, δυστυχώς, είναι ξένος σε κάποια διεθνιστικά ρεύματα της Αριστεράς ακόμα και ως ορολογία, αν δεν τους προκαλεί και αλλεργία.

Εθνικιστική πάντα είναι η χώρα τους, ακόμα και ιμπεριαλιστική και επεκτατική και γι’ αυτό έχει, σχεδόν, πάντα άδικο, ενώ όλοι οι άλλοι στον περίγυρο είναι περίπου αθώα θύματα της βουλιμίας του ελληνικού αστισμού.

Μια Ελλάδα ενός ξενόδουλου, μέχρι μυελού οστέων, αστικού κατεστημένου και μια χώρα υπό αποικιακή μπότα της χειρότερης  μορφής, μια χώρα προτεκτοράτο και στρατιωτικό οικόπεδο του ιμπεριαλισμού, εκχωρημένη στο Υπερταμείο και σε διαδικασία γενικού ξεπουλήματος, αναγορεύεται ως εκ θαύματος από κάποιους “αντιεθνικιστές” μας ως ο φόβος και ο τρόμος, η μεγάλη απειλή και η επιθετική πέτρα του σκανδάλου για όλους τους γείτονες της.

Αν κάποιοι φέρουν κάποιες αντιρρήσεις σε αυτήν την ανάλυση και τις αντίστοιχες πρακτικές που την συνοδεύουν, όπως η ΛΑ.Ε, τότε οι κλειδοκράτορες την διαγράφουν από τον “αριστερό χάρτη” και οι αναλήθειες ακολουθούν, προκειμένου να πολιτογραφηθεί στο εθνικιστικό, αν όχι και στο ακροδεξιό ρεύμα. Κρίμα! Πολύ κρίμα!

Τ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας