Έξοδος από τα μνημόνια ή εξόδιος ακολουθία του Ελληνικού λαού;

1157
esm

Στο πρωτοσέλιδο της σήμερα η “Αυγή” (χθες, 19/08) σαν άλλος φαντάρος μετρά ” Μία και σήμερα ” για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για την επιστροφή στη κανονικότητα , δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα στις συλλογικές συμβάσεις , στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στη δικαιότερη φορολόγηση με ελαφρύνσεις για τους μικρομεσαίους . Επίσης θέλει να συσπειρώσει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις για να ανακτήσει ο κόσμος της εργασίας όσα έχασε.

Το αφήγημα της κυβέρνησης σπεύδουν να στηρίξουν και διάφοροι καλοθελητές και γυρολόγοι προσδοκώντας κάποια υπουργική καρέκλα στον επικείμενο ανασχηματισμό . Άλλωστε έχουν στο μυαλό τους την επιβράβευση του Φώτη Κουβέλη.

Βέβαια οι μόνοι που γιορτάζουν είναι οι εταίροι φίλοι και δανειστές μας που στα πρόσωπα των Τσίπρα και Καμμένου βρήκαν τους ιδανικούς διαχειριστές για την εφαρμογή μέχρι κεραίας των μνημονίων βρήκαν αυτούς που χωρίς ίχνος ντροπής κάνοντας το άσπρο μαύρο όλα αυτά τα χρόνια ( με την συνηγορία και της Μένουμε Ευρώπη αντιπολίτευσης ) κατέστρεψαν τα πάντα.

Γιατί οι εκατοντάδες κατοχικοί νόμοι θα παραμείνουν μαζί με την αυστηρή επιτροπεία μέχρι το 2060 . Η δημόσια περιουσία θα παραμείνει υποθηκευμένη για 99 χρόνια . Το χρέος της χώρας είναι μεγαλύτερο τώρα από την προ μνημονίων εποχή . Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα . Ο πιο άδικος φόρος ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίζει να αδικεί και όλοι θα παρακαλάμε να μην έχουμε φωτιές ή έντονα καιρικά φαινόμενα γιατί ο κρατικός μηχανισμός υπολειτουργεί . Οι ελαστικές μορφές εργασίας είναι κανόνας και οι συνθήκες θυμίζουν γαλέρα . Οι πλειστηριασμοί δίνουν και παίρνουν και στην ουρά περιμένουν οι μειώσεις του αφορολόγητου και ο επανυπολογισμός των συντάξεων.
Σίγουρα πολλοί λόγοι για να γιορτάσει κανείς !

Κι εμείς τώρα τι κάνουμε  ; Θα πιστέψουμε τα παραμύθια που μας πουλάνε ή θα κάνουμε κάτι επιτέλους ; Θα τους αφήσουμε να τσακώνονται για την διαχείριση και τις καρέκλες και θα παραμένουμε διάσπαρτοι και φοβικοί ; Ε λοιπόν  ΟΧΙ  !

Ας δώσουμε τα χέρια μας όχι για να χορέψουμε για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια αλλά για να αποτρέψουμε την εξόδιο ακολουθία της πατρίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας