Έκαναν πίσω μετά την κατακραυγή. Δεν θα παραιτούνται αποζημιώσεων οι πυρόπληκτοι

1536
πυρκαγιά

Μετά από την κατακραυγή για την απαράδεκτη και μακάβρια απόφασή της να υποχρεώνονται οι πυρόπληκτοι της ανατολικής Αττικής σε παραίτηση από οικονομικές απαιτήσεις προς το δημόσιο, προκειμένου να διοριστούν σ’ αυτό, η κυβέρνηση έκανε πίσω.

Με νέα εσπευσμένη ανακοίνωσή του, το  υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποχρεώθηκε να αναιρέσει την απόφαση, δίνοντας διευκρινίσεις που, εντούτοις, επιβεβαιώνουν την αρχική πρόθεση.

Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται σχετικά, η αναφορά του «άρθρου 2» της σχετικής υπουργικής απόφασης, περί «παραίτησης του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος, από την ημερομηνία διορισμού» αφορά αποκλειστικά και μόνο τυχόν αποδοχές που λαμβάνει ο διοριζόμενος από σύνταξη, καθώς και την αναστολή του σχετικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Είναι προφανής η προσπάθεια συγκάλυψης της μακάβριας απόπειρας, καθώς το σχετικό άρθρο (που αναφέρεται αυτολεξεί και στη διευκρινιστική ανακοίνωση) αναφέρει σαφώς την απαίτηση παραίτησης από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις, συμπληρώνοντας και την αναστολή του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ως διακριτού δεύτερου όρου.

Σύμφωνα με την τροποιημένη απόφαση,«κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να λαμβάνει κάποιας μορφής σύνταξη (λ.χ. αναπηρίας), εφόσον επιλέξει να διοριστεί, θα αμείβεται με τον μισθό του ως διορισθείς στο δημόσιο» και«δεν στερείται κανενός νομίμου δικαιώματός του για προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση οποιαδήποτε αγωγής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα διορισμού έχουν οι συγγενείς των θυμάτων από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου σε Μάτι και Νέο Βουτζά, αλλά και όσοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας