Έβρος: Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά-Στρατοχωροφύλακες πυροβόλησαν κατά Ελλήνων αστυνομικών

2473
περίπολος

Επιβεβαιώνεται άγριο επεισόδιο στη μεθόριο πριν μια εβδομάδα

Ένα θερμό επεισόδιο που ίσως είχε τίμημα ακόμα και νεκρούς, επιχείρησαν να προκαλέσουν πριν λίγες μέρες στρατοχωροφύλακες από την πλευρά της Τουρκίας, όταν πυροβόλησαν με ευθεία βολή εναντίον Ελλήνων αστυνομικών που περιπολούσαν κοντά στις όχθες του ποταμού Έβρου κοντά στο Σοφικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν διαψευστεί, ήταν το ξημέρωμα της Τρίτης 7 Απριλίου, όταν μια ομάδα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής άρχισε να ρίχνει απανωτούς πυροβολισμούς, προσπαθώντας να προκαλέσει τους αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Διδυμότειχου που περιπολούσαν στη συνοριακή γραμμή. Αυτό που ξεπέρασε κάθε όριο, όμως, ήταν ότι χωρίς καμία αιτία και αφορμή οι Τούρκοι στρατιώτες έστρεψαν τα όπλα τους προς τους Έλληνες αστυνομικούς που βρίσκονταν περίπου 100 μέτρα μακριά, ανοίγοντας πυρ!

Η απόσταση έπαιξε το ρόλο της για να μην εξελιχθεί αυτή η προκλητική ενέργεια σε κάτι σοβαρότερο. Ωστόσο η ψυχραιμία που επέδειξαν οι Έλληνες αστυνομικοί απέτρεψε τα χειρότερα, που είχαν γίνει στη στρατιωτική συμπλοκή του 1986 με απολογισμό 3 νεκρούς, 2 Τούρκους και έναν Έλληνα.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν αμέσως τους ανωτέρους τους για το περιστατικό και ύστερα από συνεννοήσεις των αρμόδιων επιτελείων, αποφασίστηκε η σύνταξη και η απόδοση διαβήματος διαμαρτυρίας από την ελληνική προς την τουρκική αστυνομία, προκειμένου να μην πάρει θερμή εξέλιξη το περιστατικό, αν και ήταν το πιθανότερο ενδεχόμενο ότι η απέναντι πλευρά επεδίωκε να υπάρξει θύμα.

Το τραγικό αυτό συμβάν έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ορισμένοι, τουλάχιστον, κύκλοι της Τουρκίας ερωτοτροπούν με ένα θερμό επεισόδιο είτε στον Έβρο είτε στο Αιγαίο, γιατί το θεωρούν, ίσως, το καταλληλότερο εργαλείο για να επιτύχουν τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς τους.

 

Κ.Μ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας