Όχι στην απαξίωση του ΕΟΠΠΥ! Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν το υπουργείο Υγείας

1477
ΕΟΠΠΥ
Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΥ απέκλεισαν σήμερα το πρωί την είσοδο του υπουργείου Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για τη δημοσιοποίηση Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τον Οργανισμό.
Όπως αναφέρουν, περιορίζεται η αυτονομία του ΕΟΠΥΥ, που καθίσταται πλήρως ελεγχόμενος από το υπουργείο Υγείας, και απαιτούν την άμεση κατάργηση του άρθρου 30 του Π.Δ. 121/17.
“Με το αρθ.30, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς όπως αποδείχθηκε να το γνωρίζει ούτε η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, συστάθηκε «ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ», αποκλειστικής ευθύνης του εκάστοτε υπουργού. Είναι φυσικά απαράδεκτο κι ανησυχητικό το γεγονός της υπαγωγής του ΕΟΠΥΥ στην εποπτεία «αυτοτελούς τμήματος».  Μεγαλύτερη όμως ανησυχία ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, προκαλεί η περιγραφή των αρμοδιοτήτων του συγκεκριμένου τμήματος. Εκτός των άλλων λοιπόν «καθορίζει», «διαχειρίζεται» και «εισηγείται» για κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας και παροχών, παρακάμπτοντας και υποκαθιστώντας το Δ.Σ. του Οργανισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες του. Αναφέρουμε δε ότι, ένα μήνα πριν υπήρξε τροποποίηση της σύνθεσης του Δ.Σ. και ανατροπή των συσχετισμών μεταξύ των «διορισμένων» μελών και των μελών που ορίζονται από τους Κοινωνικούς Φορείς, υπέρ των πρώτων (έξι προς πέντε)”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας