Χαλυβουργική: Κινητοποιήσεις ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία

1797
χαλυβουργική

Σήμερα, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, η εργοδοσία της Χαλυβουργικής έχει καλέσει σε διαβούλευση το επιχειρησιακό Σωματείο, με θέμα την εκ περιτροπής εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων.

Μετά τη διαβούλευση έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ενώ ήδη έχει παρθεί απόφαση για δίωρη στάση εργασίας από 9πμ.-11πμ. και συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού, στο ύψος του εργοστασίου.

Η πρακτική αυτή, της εκ περιτροπής εργασίας, είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία επιτρέπει στην κάθε εργοδοσία να τρομοκρατεί εργαζομένους, να ασυδοτεί, να προχωρά σε σκληρά αντεργατικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, όπως αυτή της Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή είναι αυτές που ευθύνονται για τον εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους δουλειάς και στην καταπάτηση κάθε δικαιώματος, είναι αυτές έδωσαν το δικαίωμα στον κάθε εργοδότη να απολύει, να μειώνει μισθούς, να βγάζει εργαζόμενους σε εκ περιτροπής και σε διαθεσιμότητα, ανεξέλεγκτα, στο όνομα της προστασίας των επιχειρήσεων και της κερδοφορίας τους.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, παίζει και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που κάνει «σημαία» του τις θέσεις της εργοδοσίας, στρεφόμενος επί της ουσίας εναντίον των εργαζομένων που υποτίθεται πως εκπροσωπεί, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της «Κοινωνικής Συμμαχίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας