«Φρενοκομείο» η Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις συνταγματαρχών και ταγματαρχών

1013
Μαζικές συλλήψεις συνταγματαρχών και ταγματαρχών

Συνεχίζεται ακάθεκτη η προσπάθεια καταστολής υποτιθέμενων οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, από πλευράς Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία προσπάθεια να εξαλείψει ακόμα και την πιθανότητα “παράφωνης σκέψης” από θύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Σήμερα διέταξε την κράτηση 304 στρατιωτικών υπαλλήλων σε επιχείρηση που στοχεύει υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν στενός συνεργάτης του Ερντογάν και από κοινού είχαν μέντορα τον Νετζμετίν Ερμπακάν, πλέον θεωρείται ο κύριος εχθρός του καθεστώτος και κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από το υποτιθέμενο αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Το 2016, μια ομάδα αξιωματικών υποτίθεται ότι προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Άγκυρα κατηγορεί το δίκτυο του ισλαμικού ιερολοκήρυκα, με έδρα τις ΗΠΑ για την αποτυχημένη απόπειρα στην οποία σκοτώθηκαν περίπου 250 άτομα. Βέβαια, το γεγονός ότι οι “πραξικοπηματίες φαντάροι” φαίνονται από τις λήψεις στη γέφυρα του Βοσπόρου να τα έχουν χαμένα και να μην ξέρουν τη κάνουν και το γεγονός ότι απλοί πολίτες με λουλούδια και μπλουζάκια σταμάτησαν τα τανκς, εγείρουν πολλές υποψίες.

Ο Γκουλέν ζει σε αυτοεξορία στις ΗΠΑ από το 1999. Αρνείται τη συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εναντίον του δικτύου του εκτελούνται τακτικά στην Τουρκία και σε όλον τον πλανήτη.

Η επιχείρηση της Τρίτης ξεκίνησε από το εισαγγελέα στην επαρχία της Σμύρνης και επεκτάθηκε σε 50 επαρχίες, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων πέντε συνταγματάρχων και 10 ταγματαρχών, πιστεύεται ότι ήταν σε επαφή με άτομα με δεσμούς με το δίκτυο του Γκιουλέν

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης και περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε αναγκαστική αργία. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι εκδιώχθηκαν από τον τουρκικό στρατό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας