Φαρσοκωμωδία! Υποψήφιοι, με την βούλα της Επιτροπής, για Νόμπελ Τσίπρας-Ζάεφ!

1498
νόμπελ

Στην έσχατη αυτογελοιοποίηση έφτασε η Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης, φτάνοντας στο σημείο να προτείνει, άκουσον-άκουσον, για το Νόμπελ Ειρήνης τους Νατοϊκούς υπαλλήλους Τσίπρα και Ζάεφ, οι οποίοι με πραξικοπηματικό τρόπο στα κοινοβούλια των δύο χωρών, ερήμην και ενάντια στους δύο λαούς, ψήφισαν την Νατοϊκή και αμερικανογερμανική Συμφωνία των Πρεσπών.

Πολιτικοί κύκλοι του προοδευτικού χώρου τόνιζαν ότι Τσίπρας και Ζάεφ κάλλιστα άξιζαν Διεθνές βραβείο του ΝΑΤΟ για τις υπηρεσίες τους και την αφοσίωσή τους στον Ατλαντισμό και την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων αλλά σε καμία περίπτωση μια Συμφωνία που παραδίδει την περιοχή στα τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και των πλέον αντιδραστικών κύκλων της ΕΕ, δεν μπορεί, παρά μόνο ως φαρσοκωμωδία, να συνδεθεί με την ειρήνη και – έλεος! – με βραβείο Ειρήνης. Και μόνο η σχετική πρόταση διασύρει και εξευτελίζει τον θεσμό των βραβείων Νόμπελ, ο οποίος, βέβαια, έχε ταλαιπωρηθεί και καταρρακωθεί τα τελευταία χρόνια.

Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες – Μεταξύ των υποψηφίων είναι και η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ

Και με τη βούλα της Επιτροπής για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Ζόραν Ζάεφ για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή που εδρεύει στη Νορβηγία, οι υποψηφιότητες ε είναι πάνω από 300.

Εκτός από τους Τσίπρα και Ζάεφ, μεταξύ των υποψηφίων είναι και η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ορίστηκαν υποψήφιοι από ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας