Υπάλληλοι ΥΠΠΟ: Δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους

783
υππο

Δωρεάν ή μειωμένο κατά 50% εισιτήριο για τους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους, ζητά ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς & Νήσων «μετά την εικόνα των αρχαιολογικών χώρων που άνοιξαν μεν στις 18/5 αλλά έχουν ελάχιστους ή δεν έχουν καθόλου επισκέπτες», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του.

«Αψευδής μάρτυρας η εικόνα πέριξ της Ακρόπολης και των εκδοτηρίων την Παρασκευή 22/5/2020 το μεσημέρι. Ίδια εικόνα υπάρχει σε όλη την Αττική και την Ελλάδα. Στο κορυφαίο μνημείο της χώρας, την Ακρόπολη τις 3 πρώτες ημέρες της λειτουργίας εισπράχθηκαν μόλις 4.500 ευρώ. Ακόμη και την Κυριακή, από τις 8 π.μ. ως τις 8 μ.μ. ανέβηκαν στην Ακρόπολη πολύ λιγότεροι από 1.000 επισκέπτες!» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Ουσιαστικά, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΠΠΠΟ, με την ανακοίνωσή του επανέρχεται στην πρότασή του ότι «όπως υπάρχουν μειώσεις σε τιμές εισιτηρίων σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. μεταφορές -αστικές και υπεραστικές, κινηματογράφους κ.λπ.), έτσι θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, για το διάστημα μέχρι να επανέλθει κανονικά ο τουρισμός».

«Είναι εξάλλου γνωστό, ότι αν αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε πολιτιστικούς χώρους αρμοδιότητας του ΥΠΠΟΑ, θα υπάρξει κι αντίστοιχη οικονομική παράλληλη δραστηριότητα σε τομείς που συνδέονται άμεσα με την επίσκεψη σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο ή Μουσείο, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις» συμπληρώνουν.

Οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ συνεχίζουν, επικρίνοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για «μετακινήσεις εργαζόμενων» προκειμένου, όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση «να καλυφθούν οι δικές της καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη από μήνες πρόσληψη του ΙΔΟΧ προσωπικού».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταλήγει ζητώντας «την άμεση επιστροφή των συναδέλφων τους στις θέσεις τους και να προσληφθεί άμεσα το ΙΔΟΧ προσωπικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας