Στρατός Χαφτάρ κατά Ερντογάν: Τον ξεγυμνώσαμε μπροστά στη διεθνή κοινότητα

1002
χαφτάρ

Σφοδρά πυρά κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, με έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά την έναρξη νέου γύρου συζητήσεων μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η εκεχειρία.

Οι συζητήσεις αυτές γίνονται στο… περιθώριο της αιματοχυσίας που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

«Ο Χαφτάρ ξεγύμνωσε τον Ερντογάν»

«Σήμερα δεν είναι μια περίσταση που περιλαμβάνει όπλα και πυροβολισμούς, αλλά πολιτική και στρατιωτική διπλωματία» είπε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Λιβυκού Στρατού.

«Έτσι ο στρατάρχης Χαφτάρ βασισμένος στη σοφία του, αλλά και την εκεχειρία, έσυρε τον Ερντογάν σε μια παγίδα, την οποία δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχάσει και από την οποία δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεφύγει».

Στη συνέχεια, εξήγησε πως αυτή η παγίδα είναι η εμφανής, πλέον, υποστήριξη του Τούρκου προέδρου σε τρομοκρατικές οργανώσεις. «Όλος ο πλανήτης έχει υποφέρει πολύ από την τρομοκρατία» εξηγεί.

Μάλιστα, καταλήγει πως πλέον «ο Ερντογάν είναι γυμνός μπροστά στην παγκόσμια κοινότητα και η στήριξή του σε τρομοκράτες και εγκληματίες είναι σαφής».

Νέο παζάρι στη Γενεύη

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε στη Γενεύη και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ακόμα μια προσπάθεια για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, στρατιωτικοί εκπρόσωποι των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη ξεκίνησαν συνομιλίες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας μετά από 10 μήνες συγκρούσεων στα περίχωρα της Τρίπολης.

Ποιοι συζητούν

Η αποκαλούμενη «Κοινή Λιβυκή Στρατιωτική Επιτροπή» περιλαμβάνει πέντε υψηλόβαθμους αξιωματικούς του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και πέντε αξιωματικούς των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA).

Ο Χάφταρ εξαπέλυσε επίθεση τον περασμένο Απρίλιο για να καταλάβει την Τρίπολη, όπου εδρεύει η GNA. Λόγω των μαχών έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι, ενώ ξένες δυνάμεις αναμιγνύονται ολοένα και περισσότερο στη Λιβύη.

Και το παιχνίδι εξουσίας

Και ενώ οι συζητήσεις για την εκεχειρία βρίσκονται σε εξέλιξη, ο στρατός του Χαφτάρ σπεύδει να ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως σε περίπτωση που και αυτές ναυαγήσουν, είναι έτοιμος για όσα ακολουθήσουν.

Έτσι, στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους πιθανούς παραλήπτες, φροντίζει να κάνει επίδειξη της δύναμης ισχύος που διαθέτει με εικόνες από μαχητές, αλλά και άρματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας