Ισραήλ: Διαμαρτύρεται για το ψήφισμα της Κυπριακής Βουλής. Ντροπή για Τσίπρα

1632
ισραήλ

Την ώρα που η Ελλάδα κωφεύει και σφυρίζει αδιάφορα για την σφαγή των Παλαιστινίων στην Γάζα, ακόμα και η Κυπριακή Βουλή καταδίκασε την Ισραηλινή θηριωδία, παρ’ ότι και η Κύπρος κάκιστα έχει στρατηγική συμμαχική σχέση με το Ισραήλ, προκαλώντας για τούτο την αλγεινή και άθλια αντίδραση της πρεσβείας του Ισραήλ στην Λευκωσία, η οποία ίσως θεωρεί ότι αποτελεί την υπέρτατη εξουσία στην Κύπρο.

Αίσχος κύριοι Τσίπρα και Κοτζιά! Στείλτε πάραυτα το αεροπλάνο στο Ελ Αρίς να σώσει ζωές τραυματισμένων Παλαιστινίων.

Λύπη για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής, της 18ης Μαϊου, με το οποίο καταδικάζονται οι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα, εκφράζει η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, σημειώνοντας πως η κοινοβουλευτική αυτή δήλωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Η Πρεσβεία του Ισραήλ σημειώνει πως Ισραήλ και Kύπρος είναι γειτονικές χώρες «που μοιράζονται τις αξίες της πραγματικής δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» και πως οι δυο χώρες μαζί με άλλες χώρες στην περιοχή που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις αντιμετωπίζουν απειλές από εξτρεμιστικές δυνάμεις που προάγουν το μίσος, τη βία και την τρομοκρατία ανάμεσα στους πολίτες.

“Παραμονή της εβραϊκής γιορτής Shavuot, δυστυχώς, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τις ισραηλινές ενέργειες στη Γάζα. Η κοινοβουλευτική δήλωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί”, αναφέρει η ισραηλινή Πρεσβεία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το όραμα της Ασφάλειας, της Σταθερότητας και της Ευημερίας, όπως αυτό εκφράζεται στην κοινή διακήρυξη των ηγετών μας», προσθέτει.

Σημειώνεται ακόμη πως τα γεγονότα της Δευτέρας, την προηγούμενη εβδομάδα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως μια ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά ως βίαια επεισόδια ενορχηστρωμένα από τη Χαμάς, με στόχο την επίθεση στον φράκτη, ώστε να μπουν μέσα στις ισραηλινές κοινότητες και να βλάψουν τους πολίτες στην περιοχή.

«Κατ’ ακρίβεια η Χαμάς πλήρωσε νεαρούς, ακόμη και οικογένειες, για να κάνουν επίθεση στον φράκτη, που αποτελεί σύνορο του Ισραήλ, χρησιμοποιώντας τους ως ανθρώπινες ασπίδες. Επιπρόσθετα η Χαμάς παραδέχθηκε ότι 50 από τα 60 άτομα που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των γεγονότων προέρχονταν από τις τάξεις της», επισημαίνει η ισραηλινή πρεσβεία στη Λευκωσία.

Προσθέτει πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να εμμένει στις αρχές του σε ό,τι αφορά το σύνορο, και πως οι όποιες επακόλουθες προσπάθειες εισόδου στο έδαφος του Ισραήλ θα αντιμετωπιστούν με ανάλογη αντίδραση.

Αναφέρεται ακόμη πως για χρόνια η Χαμάς έχει επανειλημμένα επιλέξει τη βία αντί της ειρήνης, την διαμάχη αντί της συνύπαρξης με το Ισραήλ – και έχει παρασύρει μαζί της τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Η οργάνωση συνεχίζει κάνει χρήση των κονδυλίων που δίδονται ως βοήθεια, για τις επιθετικές της ικανότητες ενάντια στο Ισραήλ, παρά να χρησιμοποιεί αυτά τα κονδύλια για διασφάλιση της ευημερίας του πληθυσμού της Γάζας, σημειώνει η ισραηλινή Πρεσβεία.

Σημειώνει πως  το Ισραήλ δεν θέλει τίποτε περισσότερο από το να ζήσει σε ειρήνη με όλους τους γείτονές του και να δει τη Μέση Ανατολή – περιλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας – να ευημερεί και πως “προκειμένου να τερματιστεί η αχρείαστη βία, πρέπει να ασκηθεί πίεση στους Παλαιστίνιους και στη Χαμάς, καθώς και στις δυνάμεις που υποστηρίζουν αυτή την τρομοκρατική ομάδα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας