Τουρκία: 11 Δεκεμβρίου αρχίζει να εμβολιάζει με το κινεζικό CoronaVac

598
εμβολιάζει με το κινεζικό CoronaVac

28.351 ημερήσια κρούσματα παραδέχεται σήμερα

Οι τουρκικές αρχές κατέγραψαν 28.351 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, που για πρώτη φορά συμπεριέλαβε στα “ανακοινώσιμα” νούμερα τους ασυμπτωματικούς φορείς. Μέχρι χτες ανακοίνωναν 6.000-7.000 κρούσματα την ημέρα (των ασθενών ουσιαστικά).

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα του υπουργείου Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο 168 άνθρωποι πέθαναν έχοντας διαγνωσθεί με την Covid-19. Παράλληλα ο υπουργός Υγείας  ανακοίνωσε πως η χώρα υπέγραψε συμβόλαιο για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων του κινεζικού εμβολίου CoronaVac της εταιρείας Sinovac Biotech. (η Τουρκία έχει πληθυσμό 82 εκατ.)

Τα εμβόλια θα παραδοθούν στην Τουρκία σε τρεις δόσεις (Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο) και όπως είπε ο υπουργός Υγείας της χώρας «οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα στις 11 Δεκεμβρίου».

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών σύμφωνα με πληροφορίες δείχνουν ότι το εμβόλιο προκαλεί γρήγορη αντίδραση και κινητοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Εντούτοις φαίνεται πως το επίπεδο των αντισωμάτων που δημιουργούνται ειναι χαμηλότερο από εκείνο που διαθέτουν όσοι έχουν αναρρώσει μετά από φυσική νόσηση από τον ιό. To CoronaVac και άλλα τέσσερα κινεζικά πειραματικά εμβόλια βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών για τον καθορισμό της αποτελεσματικότητάς τους.

Μιλώντας στην Άγκυρα μετά από συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου για την πανδημία, ο Κοτζά είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας