Τουρκία: Ευχαριστεί τη Ρωσία για τη συμφωνία παραδόσεων του Sputnik-V

504
Τουρκία: Ευχαριστεί τη Ρωσία

Όσα είπε ο Τούρκος υπουργός Υγείας

Την ευγνωμοσύνη της Άγκυρας στη Ρωσία εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, για τη συμφωνία περί παραδόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής, ο Φαχρετίν Κότζα είπε: «Από την έναρξη της ανάπτυξης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V είμαστε σε επαφή σχετικά με τις παραδόσεις του. Τώρα έχουμε υπογεγραμμένη συμφωνία για τις παραδόσεις αυτού του εμβολίου. Ευχαριστώ τις ρωσικές Αρχές για την υποστήριξη που συνδέεται με αυτή τη συμφωνία».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ενέκρινε, στα τέλη Απριλίου, για επείγουσα χρήση το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά της νόσου COVID-19.

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία είχε υπογράψει συμφωνίες για την παραλαβή 270 εκατομμυρίων δόσεων διαφόρων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19, με τον αριθμό αυτό να είναι τριπλάσιος από τον πληθυσμό της χώρας.

Χαρακτηριστικά, ο Φαχρετίν Κότζα ανέφερε: «Το πρόγραμμα εμβολιασμού μας θα επιταχυνθεί από την 1η Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο, από την 1η Ιουνίου, οι πολίτες μας άνω των 50 ετών θα εμβολιαστούν».

Πάντως, μέχρι τα επικαιροποιημένα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Τουρκία έχουν καταγραφεί 5.212.123 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 46.787 θάνατοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας