Τουρκία: Εκατοντάδες Κούρδοι κρατούμενοι σε απεργία πείνας

1000
απεργία

Μεγάλες διαστάσεις δείχνει να παίρνει η απεργία την οποία πραγματοποιούν περισσότεροι από 300 Κούρδοι, στις τουρκικές φυλακές και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένων και ηγετικών στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, σε μία ένδειξη ανυπακοής και διαμαρτυρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής του HDP, Λεϊλά Γκιουβέν, είναι σε απεργία πείνας εδώ και 120 ημέρες με την κατάσταση της υγείας της, να χαρακτηρίζεται οριακή.

Και δεν είναι η μόνη, αφού και άλλοι αγωνιστές, ξεπερνούν επίσης τις 100 ημέρες ενώ από την 1η του Μάρτη χιλιάδες άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι μπήκαν επίσης στην απεργία πείνας αρνούμενοι το συσσίτιο και απαιτώντας  καλύτερη μεταχείριση για τον ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν ο οποίος κρατείται εδώ και 20 χρόνια σε φυλακές υψίστης ασφαλείας σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης.

Όπως καταγγέλλει το HDP οι συνθήκες στις τουρκικές φυλακές γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες, ενώ ραδιόφωνα των Κούρδων κρατουμένων κατάσχονται, η πρόσβαση στις εφημερίδες περιορίζεται και τελικά το δικαίωμα στη συζήτηση ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο. Την ίδια στιγμή αν και κρατούμενοι Κούρδοι αγωνιστές παρουσιάζουν σημαντική επιδείνωση της υγείας τους, με συμπτώματα όπως αιμορραγία από τα μάτια, σπασμούς σε όλο του του σώμα, κράμπες στο λαιμό, ρινορραγία και οι τουρκικές αρχές δείχνουν πλήρη αδιαφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας